Rhinestones, zelf aan de slag!

 

Werken met eigen rhinestone ontwerpen op textiel

Laat jouw kleding schitteren met je eigen rhinestone ontwerpen! Alle patronen zijn mogelijk met de handige software in CanvasWorkspace. Deze handleiding legt uit hoe je werkt met rhinestones, welke materialen je nodig hebt en hoe je de rhinestones aanbrengt aan de hand van mooie voorbeelden.

Brother Rhinestones

Werken met rhinestones, wat heb ik nodig?

Om mee te beginnen heb je een aantal dingen nodig:

  • Sjabloonvellen, hier snij je het patroon uit waar je rhinestones straks in vallen.
  • Transfervellen, deze vellen zijn ervoor om de rhinestones van het fixatievel naar je materiaal te verplaatsen.
  • Activatiecode voor CanvasWorkspace, met de activatiecode kun je elk ontwerp dat je maar wil omtoveren tot een rhinestone ontwerp.
  • Fixatievel, je gebruikt dit vel om het uitgesneden sjabloon op zijn plek te houden terwijl je de rhinestones verspreid.
  • Rhinestones, zonder rhinestones heb je natuurlijk geen rhinestone patroon.

Dit klinkt misschien als een boel, maar daarvoor heeft Brother de Rhinestone Starterskit gemaakt. Hier zit alles meteen bij, zo kun je meteen aan de slag! Bij deze starterskit zit ook een handleiding die je voor het werken met de kit nog even door kunt nemen. 

Naast de Rhinestone Starterskit heb je natuurlijk een Brother ScanNCut snijplotter nodig. Bij het werken met Rhinestones gebruik je bij de CM machines een Standaard 305 x 305 mm Mat voor de CM serie en een Standaardmes voor de Brother ScanNCut CM. Heb je een SDX machine dan gebruik je de Standaard 305 x 305 mm Mat voor de SDX serie en een Standaard Automatisch Mes voor de Brother ScanNCut SDX.

Zelf rhinestones aanbrengen op je textiel

Nu je alle benodigdheden kent kun je aan de slag. Bij de Rhinestone Starterskit zit een code, met deze code kun je op je computer inloggen bij CanvasWorkspace om deze te activeren. Je hebt voor het werken met rhinestones dus een computer nodig. In Canvas workspace kun je een van de voorgeprogrammeerde ontwerpen kiezen, of een eigen ontwerp omtoveren tot een rhinestone ontwerp! 

Als je eenmaal klaar bent met het maken van je ontwerp kun je deze overzetten naar je machine. Plak je sjabloonvel op je standaard mat en snij je ontwerp uit. Haal vervolgens het vel van de mat af en plak het op je fixatievel. Giet de steentjes die jij wil gebruiken over het design en strijk ze in de gaatjes met je borsteltje. Haal de overige steentjes weg en gebruik je transfervel om de steentjes op te pakken. Vervolgens plaats je de steentjes op je materiaal en pers je ze vast met je Transferpers of een strijkijzer. We raden wel aan om een transferpers te gebruiken, dit zorgt voor een betere kwaliteit.

 

Vragen?

Heb je na het lezen van deze uitleg toch nog vragen? Wij zijn te bereiken via de telefoon, e-mail en onze Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *