Transferpersen

Transferpersen lees alles over de mogelijkheden
 

Zelf producten bedrukken met een transferpers! Als aanvulling op verschillende machines is een transferpers handig of zelfs nodig. Een pers is dus niet meer weg te denken bij het bedrukken van bijvoorbeeld kleding, petten en mokken. Maar welke pers heb jij nodig en wat zijn de verschillen? Deze informatiepagina gaat verder in op wat een transferpers is, wat je er mee kan, hoe het werkt, welke pers jij nodig hebt en natuurlijk welke accessoires je het best kan gebruiken om tot een perfect resultaat te komen!

 

Wat is een transferpers?

 

Een transferpers, ofwel hittepers, is heel simpel gezegd; een pers waarmee je allerlei producten kunt bedrukken met jouw eigen ontwerp door middel van warmte. Zo zijn hittepersen ideaal voor het bedrukken van kleding, maar ook tal van andere producten waaronder petten en zelfs mokken. Jouw ontwerp wordt dan overgebracht van een speciale folie op het product. Dit proces noemen we ook wel een transfer.

Een transfer moet aangebracht worden d.m.v. warmte en druk. Zo zou je bijvoorbeeld flexfolie (textiel transfer folie), op kleding kunnen strijken met een gewone strijkbout. Echter, kun je nooit zoveel warmte en druk leveren als hittepers. Door een pers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest. Bovendien scheelt het je zelf ook nog eens een boel werk door de machine het werk voor je te laten doen. Meer over hoe je een hittepers gebruikt, en welke hittepers je nodig hebt, lees je hieronder. Voor meer vragen over het gebruik van transferpersen/hittepersen, kun je ook altijd even contact met ons op nemen.


Welke transferpers heb ik nodig?


Hobbycraft II textielpers


De Hobbycraft II is een platte textielpers van 22 x 30 cm, ongeveer de grootte van een A4. De pers is aan de kleinere kant, dit maakt de pers met 12kg licht, en daarnaast makkelijk op te bergen. De pers is in Nederland ontwikkeld en van hoge kwaliteit! De temperatuur en tijd voor het drukken zijn op het apparaat in te stellen met een handige display. De druk moet voor deze pers handmatig toegediend worden.

Hobbycraft II Main picture closed

CT3838 II textielpers


De CT3838 II is een grotere Calortrans pers, net als de Hobbycraft ontwikkeld in Nederland met een uitstekende kwaliteit! De pers is 38 x 38 cm en daarmee een betere optie voor het bedrukken van grotere stukken textiel. Deze pers heeft naast de optie om de tijd en temperatuur in te stellen op de display, ook een mogelijkheid om de druk in te stellen op de machine. Deze klikt dicht en piept wanneer het persen klaar is. Zo hoef je niet zelf de druk te leveren. De pers is een verbeterde versie van de CT3838.

Calortrans ct 3838 II transferpers

CTM55 mokkenpers

De CTM55 pers is speciaal gemaakt voor het bedrukken van mokken. Hij heeft een bijgeleverd 80mm hitte element, die het mogelijk maakt de meeste standaard mokken van 80mm te bedrukken. De pers geeft de mogelijkheid om de temperatuur en tijd in te stellen. De druk wordt bij deze pers met de hand geleverd. Het is eventueel ook mogelijk om het hitte element te vervangen met andere maten.

Calortrans Mokkenpers

Pettenpers C-50 II

Voor het bedrukken van petten en borstlogo's is de pettenpers ideaal! Deze machnetische transferpers heeft een gebogen hitteplaat van 15 x 8 cm voor het bedrukken van petten. Daarnaast krijg je bij deze pers ook een 15 x 15 hitte element voor borstlogo's. Je kunt de temperatuur en tijd makkelijk instellen op de display, als de tijd op is springt de pers vanzelf open.

Calortrans Pettenpers C50M-11

Hoe werkt een transferpers?

 

Stap 1: Stel de transferpers in

Stel de juiste tijd, temperatuur en eventueel de druk in op de transferpers. De juiste instellingen voor het gebruik van de transferpers vind je in de beschrijving van de verschillende folies in de winkel. Welke folie je precies nodig hebt voor je project vind je op de informatiepagina.

Stap 2: Plaats de stof en het ontwerp.

Plaats de te bedrukken stof op de plaat van de transferpers. Leg vervolgens het ontwerp op de stof, pet of mok. Voorkom scheve opdrukken door het product en het ontwerp zorgvuldig in het midden van de pers te leggen. Gebruik eventueel uitwisbare stiften om markeringen aan te brengen. Dek alles af met een beschermende folie, teflon cover sheet, zodat de stof niet beschadigd. Tip: Pers het te bedrukken product altijd eerst even voor om de stof helemaal vlak te strijken.

Stap 3: Persen maar!

Als alles netjes recht ligt en de machine goed ingesteld is, kun je gaan drukken! Druk de pers helemaal naar beneden en wacht een aantal seconden tot de transfer voltooid is. Informatie over hoelang de pers ingedrukt moet blijven, vind je in de beschrijving van de folies en in de winkel. Bij sublimatie ligt het aan het te bedrukken voorwerp.

Stap 4: Napersen en klaar

Verwijder indien aanwezig de plastic achterkant van de folie en pers nogmaals kort na om de transfer permanent aan het textiel te hechten. Je bedrukking is nu helemaal klaar! Tip: Plaats teflon folie over het ontwerp bij het nadrukken om de pers schoon te houden en de kleuren te behouden.


Transferpers Accessoires

Teflon pillow

Transferpersen

Teflon sheet

Transferpersen

Bij het bedrukken van materialen is het belangrijk dat de druk overal op de opdruk gelijk is. Knoopjes en naden kunnen deze gelijke druk belemmeren. Om dit tegen te gaan zijn er Teflon Pillows!

De Pillows zijn kussentjes die je in de te bedrukken kleding legt. De knoopjes en naden zinken als het ware in het kussen zodat de druk gelijk blijft. Deze Pillows gebruik je bij ritsen, knopen, naden en andere lichte oneffenheden.

De Teflon Pillows zijn er in vier maten, allemaal geschikt voor een ander doel, vind het Teflon Pillow voor jouw projecten!


De Teflon Sheet is een dunne hittebestendige folie die je tussen je ontwerp en het hitte-element van de pers plaatst. Je gebruikt de folie bij het drukken van de kleding. Dit Sheet beschermt de kleding tegen de hitte en de pers tegen de opdruk. Wanneer geen Sheet gebruikt wordt kan dat als gevolg hebben dat het hitte-element vies wordt of dat het materiaal dat je bedrukt verkleurd.

Teflon Pillow maten:

 • 13×46 kan je gebruiken bij het persen van broekspijpen en mouwen
 • 16×20 is perfect voor rompertjes en kleine t-shirts voor kinderen
 • 25×25 is voor normale kleding zoals t-shirts, truien, vesten etc
 • 51×41 is voor kleding met grote maten of grote stukken stof

Vragen of opmerkingen?

 

Heb je na het lezen van deze informatiepagina nog steeds vragen, of heb je misschien een opmerking? Bel ons of stuur een bericht via de mail of onze Facebook pagina!


6 Comments

 1. Jaimy Van Gyseghem schreef:

  Beste

  Ik ben bezig met een tshirt bedrijf op te starten om elke maand een paar designs te drukken. De designs zullen altijd gedrukt worden op de linkerborstkast van de t-shirt (max 5cm/5cm)

  Ik heb naar een paar drukkerijen gestuurd maar het lijkt mij voordeliger om zelf een persdrukker aan te kopen en dit zelf te doen.

  Welke raden jullie aan om te gebruiken?

  -kwaliteit moet op en top zijn
  -het hoeft niet te groot te zijn aangezien de designs max 5cmx5cm gaat zijn
  -gemakkelijk te drukken op quassi dezelde plaats van de t-shirt
  -makkelijk in gebruik aangezien er geen voorgaande ervaring is.

  Alvast bedankt voor de info.

  Met vriendelijke groeten
  Jaimy Van Gyseghem

 2. Juliette schreef:

  Hoi! Ik zou graag aluminium en glas willen bedrukken, weet jij toevallig wat voor pers daar voor nodig is?

  • Latoya schreef:

   Hoi hoi,
   Aluminium kan wanneer hier een polyester coating opzit, dan zou je deze kunnen sublimeren.
   Glas kan niet in een pers, dat zet uit en barst kapot.
   Glas zou je kunnen etsen.

 3. Aniek schreef:

  Hoi. Ik zou graag t-shirts rug/borst/voorkant willen bedrukken en mokken, petten etc. Welke pers kan ik het beste hiervoor gebruiken? En welke papieren?

  • Latoya schreef:

   Hi,
   Voor kleding, tassen etc zijn onze 3838 persen populair vanwege het formaat.
   We hebben een manuele pers en een pro pers, de pro pers gaat automatisch open wanneer de timer afloopt.
   Voor mokken en persen heb je voor beide een aparte pers nodig, deze vind je terug op onze website onder transferpersen.

   Mochten er nog vragen zijn neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *