Transferpersen

Dit is de transferpers informatiepagina. Transferpers kopen? Klik dan hier!

Welkom op onze informatie pagina over de transferpers (ook wel hittepers). Op deze pagina leggen we alles uit wat je moet weten over hittepers. Ook leggen we in een stappenplan uit hoe je zelf aan de slag kan gaan met een pers en wat je verder nog allemaal nodig hebt. Weet je al wat je nodig hebt? Ga dan direct door naar de transferpersen winkel.

Lees snel verder!

Wat is een transferpers?

Een transferpers, ook wel hittepers, is heel simpel gezegd; een pers waarmee je allerlei producten kunt bedrukken met jouw eigen ontwerp door middel van warmte. Zo is een hittepers ideaal voor het bedrukken van kleding, maar ook tal van andere producten waaronder petten en zelfs mokken. Jouw ontwerp wordt dan overgebracht van een speciale folie op het product. Dit proces noemen we ook wel een transfer.

Een transfer moet aangebracht worden d.m.v. warmte en druk. Zo zou je bijvoorbeeld flexfolie (textiel transfer folie), op kleding kunnen strijken met een gewone strijkbout. Echter, kun je nooit zoveel warmte en druk leveren als dat een hittepers dat kan. Door dus een pers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest. Bovendien scheelt het je zelf ook nog eens een boel werk door de machine het werk voor je te laten doen. Meer over hoe je een hittepers gebruikt, en welke hittepers je nodig hebt, lees je hieronder. Voor meer vragen over het gebruik van transferpersen/hittepersen, kun je ook altijd even contact met ons op nemen.

> Meer informatie over textiel bedrukken
> Op zoek naar machines om je eigen transfers mee te maken? Klik dan hier..


Welke transferpers / hittepers heb ik nodig?

Welke transferpers je nodig hebt, is afhankelijk van het te bedrukken product. Dit heeft voornamelijk met de vorm te maken, zo zijn er vlakke persen, petten persen en zelfs persen om een mok mee te bedrukken. Lees hieronder meer over welke pers je nodig hebt voor je project.

Textielpers

De Textiel transferpers (hittepers), ideaal voor het bedrukken van kleding, stukken stof of ander textiel zoals [...]

Pettenpers

De Petten transferpers (hittepers) is speciaal gemaakt voor het bedrukken van petten en gebogen producten [...]

Mokkenpers

De Mokkenpers is speciaal ontworpen om mokken te bedrukken met sublimatie transfers. Let op bij sublimatie [...]

Benodigdheden

Bedrukken met een transferpers, Dan heb je een aantal dingen nodig zoals een beschermende folie of teflon [...]


Hoe gebruik ik een transferpers / hittepers in 4 simpele stappen.

Stap 1 Stel de transferpers in

Stel de juiste temperatuur en eventueel de druk in op de transferpers. De juiste instellingen voor het gebruik van de transferpers vind je in de beschrijving van de verschillende folies in de winkel. Welke folie je precies nodig hebt voor je project vind je op de informatiepagina.

Stap 2 Plaats de stof en het ontwerp.

Plaats de te bedrukken stof op de plaat van de transferpers. Leg vervolgens het ontwerp op de stof. Voorkom scheve opdrukken door het product en het ontwerp zorgvuldig in het midden van de pers te leggen, gebruik eventueel uitwisbare stiften om markeringen aan te brengen. Dek alles af met een beschermende folie (teflon cover sheet) zodat de stof niet beschadigd. Tip: Pers het te bedrukken product altijd eerst even voor om de stof helemaal vlak te strijken.

Stap 3 Persen maar!

Als alles netjes recht ligt en de machine goed ingesteld is, kun je gaan drukken! Druk de pers helemaal naar beneden en wacht een aantal seconden tot de transfer voltooid is. Informatie over hoelang de pers ingedrukt moet blijven, vind je in de beschrijving van de folies in de winkel.

Stap 4 Napersen en klaar

Verwijder indien aanwezig de plastic achterkant van de folie en pers nogmaals om de transfer permanent aan het textiel te hechten. Je bedrukking is nu helemaal klaar! Tip: Plaats teflon folie over het ontwerp bij het nadrukken om de pers schoon te houden en de kleuren te behouden.

Tas gemaakt met Transferpers


Textielpers

Bij het bedrukken van kleding of andere soorten vlak textiel, dan gebruik je een vlakke pers. In de winkel vind je twee soorten vlakke persen. De Calortrans Hobbycraft is een ideaal lichtgewicht transferpers die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De Calortrans CT-3838 is weer ideaal omdat deze een groot werkgebied heeft en een drukregelaar. Deze druk regelaar stelt jouw in staat om de druk nauwkeurig aan de passen aan de dikte van het product en de folie die je gebruikt.

 Tip: Bij het bedrukken van diverse producten zoals kleding en tassen, kun je te maken krijgen met oneffenheden. Om hierbij de druk te optimaliseren, adviseren we om gebruik te maken van een teflon kussentje (voor lichte oneffenheden) of een rubberen mat (voor grove oneffenheden)

> Koop nu jouw textielpers!

Pers voor het bedrukken van kleding

Pettenpers

Het bedrukken van gebogen ondergronden zoals petten kan niet met een vlakke pers zonder dat je de pet kapot drukt. In de winkel vind je de Calortrans pettenpers. Deze transferpers is speciaal ontworpen voor het bedrukken van petten en andere gebogen producten. Een groot voordeel van deze pers is ook dat hij vanzelf openspringt wanneer de transfer is voltooid. Door het 15x15cm hitte element, ook perfect te gebruiken voor het bedrukken van borstlogos.

> Koop nu jouw pettenpers! 

Pers voor het bedrukken van petten.

Mokkenpers

Met een mokkenpers kun je gemakkelijk je eigen mok bedrukken met een gepersonaliseerd ontwerp of een foto. Kijk eens op de applicatie pagina voor inspiratie. De mokken pers verwarmt de buitenkant van de mok waardoor het ontwerp overgedragen wordt op de mok. De meest gangbare manier om een mok te bedrukken is met behulp van sublimatie. Sublimatie is een proces waarbij een geprint ontwerp wordt overgedragen op speciaal gecoate producten zoals bijvoorbeeld mokken. Let op! Het afdrukken van sublimatie ontwerpen kan alleen met een speciale printer. Nog niet in bezit van een sublimatie printer? Vraag de klantenservice naar de mogelijkheden.

> Koop nu jouw mokkenpers!

Pers voor het bedrukken van mokken

Wat heb ik allemaal nodig bij een transferpers?

Om een transfer zo goed mogelijk over te brengen op jouw materiaal heb je een aantal accessoires nodig. Lees hieronder snel welke accessoires je nodig hebt bij jouw project.

Bedrukken met naden, ritsen of knopen wat nu?

Je wilt een stuk textiel bedrukken maar er zit een knoop op het kledingstuk. Deze knoop zorgt ervoor dat de pers de druk niet gelijk verdeeld over het hele ontwerp. Hierdoor krijgt de transfer niet de ideale behandeling en kan deze op den duur los gaan laten.

Gelukkig is hier een oplossing voor. Door een Teflon kussen of rubberen mat onder het kledingstuk te plaatsen wordt de druk weer gelijk verdeeld over het gehele ontwerp. De dikke naden, knopen of rits “zinken” dan als het ware in de de opvulling van het kussen of de mat. Lees hieronder wanneer je een teflon kussen of rubberen mat gebruikt bij een transferpers.

Teflon kussen

Een teflon kussen gebruik je bij het persen van naden, knopen, ritsen en andere lichte oneffenheden. Let op! Druk verlagen hitte pers. Verschillende teflon kussens vind je hier in onze winkel.

Teflon folie

Teflon folie is een dunne hittebestendige folie die je tussen je ontwerp en het hitte-element van de pers plaatst. Door de folie op het ontwerp te plaatsen blijft de pers schoon en verbleken de kleuren niet. Zeker voor het napersen, waarbij het plastic gedeelte van de textielfolie is verwijderd raden wij aan een teflon folie te gebruiken. Teflon folies vind je hier in de winkel.

Door te klikken op de onderstaande vlakjes, kun je meer lezen over de verschillende persen die we leveren.

Onduidelijkheden of nog meer vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

Transferpers kopen? Ga snel naar de winkel!