Highlight – Textiel Folies, wat zijn de verschillen

 

Highlight Textielfolies


Één ding is absoluut onmisbaar wanneer je kleding of stoffen wil gaan bedrukken, folies! Maar welke folie heb jij nu eigenlijk nodig voor jouw project? Soms is het best onduidelijk welke folie je moet gebruiken, er zijn er zo veel. Na het lezen van het blog over al onze folies voor op kleding, zal je helemaal klaar zijn voor jouw volgende project!

Voor verschillende soorten kleding zal je verschillende soorten Flex nodig hebben. De meeste stoffen en kledingstukken kan je bedrukken met de verschillende textiel- en flockfolies.

Blockout

Voor stoffen en kleding van 100% polyester heb je een andere folie nodig, namelijk de textielfolie voor 100% polyester, ook wel blockout genoemd. Die tweede naam is te danken aan het feit dat als je een shirtje van 100% polyester bedrukt met een normale textielfolie, de kleur van het kledingstuk kan doorbloeden op je print. Dit gelukkig alleen bij lichte opdrukken, dus is je opdruk donker, dan kan je gewoon de Politape Premium serie gebruiken. Deze serie wordt ook het meest gebruikt!

Stretch

Voor kleding die meer rekt, bijvoorbeeld sportkleding, kan je de speciale stretch serie gebruiken. Deze folie rekt mee met de kleding! Textielfolie voor stretch kleding heeft nog een groot voordeel, je kan deze folie namelijk tot 80 graden wassen. Let wel op dat deze folie niet gemaakt is voor Nylon en geïmpregneerde materialen.

Textielfolie

Textielfolie
Over het algemeen zal je gewoon de Textielfolie Premium Flex Poli-tape poliflex en variaties daarvan kunnen gebruiken. Om eventuele verwarringen weg te nemen is het ook handig om te weten dat flexfolie een andere naam is voor textielfolie. Nu ligt het er vooral aan wat je wil maken en welk effect je daarvoor nodig hebt. We hebben voor ieder wat wils. Zo hebben we glitter-, effect-, reflecterend-, glow in de dark- en krijtbord folie. Daar kan je natuurlijk uitermate creatief mee zijn!
Ga direct naar Premium Flex Poli-tape poliflex

Flockfolie
Flockfolie is een folie met een stoffige of velours uitstraling. Dat is weer eens iets anders dan zo een plat ontwerp, de opdruk is zelfs tot 40 graden wasbaar!
Ga direct naar flockfolie

Glitterfolie
Wil je het design nog mooier maken met glitters, dan kan je de textielfolie glitter en de textielfolie glitter fluor series een keertje uitproberen! Aangezien de glitterfolies iets dikker zijn dan de standaard flexfolie moet je het wel met een mesje voor dik materiaal snijden.
Ga direct naar glitterfolies

Effectenfolies
De effectfolies zijn een manier om je designs nóg meer te laten sprankelen! Deze folies hebben holografische effecten en zijn enorm leuk om terug te zien. Voor deze folies geldt net als bij de glitterfolie dat ze even met een mesje voor dik materiaal gesneden moeten worden.
Ga direct naar effectfolies

Glow in the Dark folies
Als je graag jouw ontwerp ook in het donker graag laat zien is de Glow in the Dark folie misschien wel iets voor jou! Deze folie licht op in het donker en is daarom ideaal voor slaapfeestjes of nachtelijke uitjes.
Ga direct naar Glow in the Dark folie

Krijtbordfolie
Een redelijk nieuwe en originele manier op kleding en stoffen mee te bedrukken is onze krijtbordfolie. De naam zegt het al, deze folie is te beschrijven met krijtjes. Zo kan je zelf grappige dingen opschrijven of tekenen op je kleding! Het krijt kan je er gewoon met een natte doek weer vanaf vegen.
Ga direct naar Krijtbord folie

 

Printbare flex

Alle folies kan je heel gemakkelijk met de Brother ScanNCut apparaten in de gewenste vormen snijden. We hebben ook folies die je moet gebruiken voor een sublimatie printer. Een sublimatie printer is anders dan een normale snijplotter. Hiervoor heb je dan ook de printbare Flex nodig. Met een sublimatie printer kan je jouw kleding gaan sublimeren. Heb je kleding die gemaakt is van katoen of minder dan 65% polyester dan gebruik je printbare Flex, waardoor je uiteindelijk alsnog je T-shirt kan sublimeren.

 

Informatie Tabel en Shoplinks


Om het nog gemakkelijker voor je te maken hebben wij een tabel waarin alles over de verschillende folies te vinden is. De tabel bevat de juiste wasbaarheid, perstemperatuur, perstijd, persdruk, maten en welke folies je in spiegelbeeld moet snijden. Dat is natuurlijk superhandig om uit te printen en altijd bij de hand te hebben, vandaar dat er onder de tabel speciaal voor jou ook nog een download linkje staat. Interesse in een van de folies waar wij het over hebben gehad? Hieronder vind je een aantal links naar die folies. Veel ontwerpplezier!

Tabel folies
 


Toch nog vragen over folie en welke folie jij moet gebruiken voor jouw project? Reageer op deze post, stuur ons een mailtje of bel ons, onze klantenservice staat altijd voor je klaar!

16 Comments

 1. cora schreef:

  Wat wordt verstaan onder licht, medium en hoge druk? ik heb de hobby transferpers.

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hey Cora,

   Licht betekend dat je er geen kracht op zet.
   Medium is dat je wat kracht zet maar niet je volle gewicht er in hangt.
   Zwaar is zo veel kracht aanbrengen als dat je kan.

   Is een beetje subjectief, maar als je dat als de regel aanhoudt zou het goed moeten komen 🙂

 2. Corina van Weert schreef:

  Kan je de transfersheets die je met een strijkijzer op een shirt strijkt ook gebruiken met de transferpers? En zijn ze dan ook beter bestand tegen wassen en dus langer mooi te houden. Heb net een transferpers gekocht en deze strijkijzersheets nog over 😉

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hoihoi, Dat is helemaal afhankelijk van het type strijkijzersheets die je hebt. Die je bij ons op de webshop vindt zijn in iedergeval van hoge kwaliteit en zeer goed bestand tegen wassen.

   • Corina van Weert schreef:

    Dank je wel voor je antwoord. Kan je überhaupt dan strijkijzersheets gebruiken. Niet dat het dan de transferpers of het textiel beschadigd. De strijkijzersheets zijn overigens van Quantore. Gain principe gewoon flexfolie gebruiken maar wil de oude sheets opmaken.

 3. Corina van Weert schreef:

  Wat is dan tijd en temperatuur van persen? En is de print dan beter bestand tegen wassen als wanneer het met het strijkijzer is aangebracht. Dank je wel weer voor je antwoord 😉

  • Michiel van Noppen schreef:

   Absoluut! de tijd is afhankelijk van het materiaal. De turboflex op katoen pers je bijvoorbeeld 155 graden 5 seconden.

 4. Corina van Weert schreef:

  Nu ik toch in de vraag modus sta ga ik nog iets vragen. Als ik zo meteen de flexfolie ga bestellen die is vaak op een rol van minimaal 50 cm breed hoe doe je dat met een A4 printer? Hoe knip of snij je die rol dan op maat passend voor de printer?

  • Michiel van Noppen schreef:

   Voor de snijplotter snij je dit gewoon op maat met een schaar oid inderdaad. Als je echt een printer bedoeld, dus een full colour zoals een foto, dan gebruik je printbare folie.

 5. Corina van Weert schreef:

  Dank je wel Michiel voor al je antwoorden 😉 Effe nog voor de duidelijkheid. Alle strijkijzer transfers moeten dan 5 sec op 155 graden worden geperst of zit er nog verschil in bv het merk en/of dikte van de folie? En met de printbare folie bedoel je kant en klaar op A4 formaat? Ofwel voor de A4 printer kan je eigenlijk niet een rol flexfolie op maat knippen? Heb ook een snijapparaat daar kan ik dan ook niet zelf A4tjes van de rol maken? Blijft dan misschien hangen in de A4 printer 😉 Groetjes Corina

 6. Clement schreef:

  Hi,

  Het zwarte flexfolie premium en flex turbo laat los op onze shirt dat we als allereerst hebben geperst, maar nu ook na vaker oefenen laat het los op sommige plekjes op oranje t shirt en romper na 1x wassen.

  Ik heb de tijd en temp instellingen van jullie gebruikt en die van de calortrans kleurenkaart. Mijn zwager werkt in de textiel bedrukking, hij zei je moet de structuur van het shirtje of rompertje door de folie heen zien, Bij dat zwart zie je het lastig, drukken wij toch te zacht?

  Groetjtes

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hoihoi,

   Jouw zwager heeft helemaal gelijk. De structuur moet zichtbaar zijn. Als de tijd en temperatuur inderdaad goed zijn ingesteld ligt het inderdaad hoogst waarschijnlijk aan de druk. Zeker wanneer je een rompertje perst krijg je te maken met verdikkingen (knoopjes, stiknaden, etc). Wanneer je iets met een verdikking bedrukt komt alle druk van de pers op deze verdikking. Plaats een teflon kussentje in de kleding om het design op te hogen. Hierdoor komt alle druk weer op jouw design en zit het muurvast!

   Dit zijn overigens de teflon pillows: https://www.creaplot.nl/product/teflon-pillow-transferpersen/

   Succes!

 7. Felicita schreef:

  Welke folie gebruik je op viscose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *