Sublimatie

sublimatie artikelen
 

Sublimatie, producten bedrukken met eigen ontwerpen in full colour! Sublimeren met een sublimatieprinter maakt jouw creatieve proces veel gemakkelijker. Ontwerp, print en pers jouw eigen ontwerpen en bedruk er alles mee. Denk aan kleding, puzzels, sleutelhangers, mokken en ga zo maar door. Deze informatiepagina laat zien wat sublimatie is, hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt!

Direct naar sublimatieproducten in de winkel? Bekijk hier het volledige assortiment sublimatieproducten!

 

Wat is sublimatie?

 

Een sublimatieprinter werkt anders dan je normale printer. Sublimatie is namelijk een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware "in te bakken" in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, die zich vermengd met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print die kras- en was bestendig is.


Voordelen van Sublimatie

 

Sublimatie is op veel opzichten makkelijker dan het gebruik van een snijplotter. Je hoeft niet elke kleur apart te plotten, je print alles direct op de materialen. Met een sublimatieprinter creëer je hoogwaardige drukken die in de coating van het product trekken. Dit heeft als grootste voordeel dat de producten was en kras bestendig zijn! Gedetailleerde prints met veel kleuren zijn voor een sublimatieprinter geen probleem. Je kunt zo bijna alles bedrukken, denk aan mokken, puzzels, sleutelhangers, maar ook kleding en andere items van textiel!

 
Kussen bedrukt sublimatie
Hoogwaardige prints!
Sublimatie wasbestendig
Was en kras bestendig!
Woman chosing a white shirt
Gedetailleerde prints met veel kleuren!

Wat kan ik met sublimatie?

 

Met een sublimatieprinter is het mogelijk om verschillende materialen te bedrukken die kras- en slijtvast zijn doordat de inkt in de coating trekt. Om een product te kunnen sublimeren moet het dus voorzien zijn van een polyester coating. In onze winkel kun je een aantal voorbehandelde items vinden om meteen te starten! Bij het sublimeren moet je er wel rekening mee houden dat donkere artikelen niet te sublimeren zijn.

Textiel bedrukken met sublimatie is ook mogelijk! Dit als de stof voor minimaal 65% uit polyester bestaat en licht gekleurd is. Wil je toch donker gekleurde textiel beprinten? Dan heb je Sublimatie Flex 202 en een snijplotter nodig om deze print contour te snijden.

 

Sublimatie benodigdheden

 

Om aan de slag te gaan met sublimatie, heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Het belangrijkste; een sublimatieprinter! Maar naast de printer zelf heb je ook verschillende verbruiksitems zoals een transferpers, inkt, papier en verschillende sublimatieartikelen.

Met de sublimatieprinter ga je jouw ontwerp uitprinten op speciaal sublimatiepapier. Dit papier is anders dan normaal printpapier, het is namelijk geschikt voor de speciale sublimatie inkt. De print zal er wat bleek uitzien als deze uit de printer komt, dit is omdat je de kleuren pas activeert wanneer je de print met een pers drukt. De kleuren activeer je namelijk met hitte.

 
Sawgrass SG1000 A3 Sublimatieprinter
Allerlei dingen bedrukken met de Calortrans CT 3838 II
 

De virtuose SG500 A4 sublimatieprinter is de ideale printer om mee te beginnen. De printer heeft Sublijet-HD cartridges nodig en komt standaard met een pakket van die inkten en 110 velletjes a4 sublimatie papier! Daarnaast krijg je ook gratis het online softwareprogramms Creative Studio.

Om je sublimatietransfer over te zetten op jouw materiaal heb je een transferpers nodig. De pers die je nodig hebt ligt aan het materiaal en de vorm van het materiaal dat je wil bedrukken. Lees op deze informatiepagina over de verschillende Transferpersen meer over welke pers jij nodig hebt!

 
Sublimatie
Sublimatie-banner
 

Waar ga jij op sublimeren? Het is belangrijk dat op jouw materialen een polyester coating zit, Creaplot heeft een aantal artikelen voorbehandeld zodat jij meteen kunt beginnen! Bekijk hier jouw verschillende opties!

Leer meer over het sublimatieproces en de stappen die daarbij komen kijken op de sublimatie informatiepagina. je vindt hier informatie over de verschillende inkten en papier opties die je hebt bij het sublimeren.


Sublimatie paketten

 

Ben je liever meteen klaar? Creaplot heeft een aantal pakketten samengesteld zodat jij meteen aan de slag kan met jouw projecten! Wil jij textiel gaan bedrukken met jouw sublimatieprinter? Dat is ons Sublimatie pakket kleding bedrukken precies wat jij zoekt! Het pakket is te personaliseren, op die manier krijg jij precies wat jij nodig hebt! Ben je meer bezig met het bedrukken van mokken? Dan is het Sublimatie pakket mokken bedrukken wat jij nodig hebt!

 
Compleet pakket voor het bedrukken van kleding in full colour met sublimatie
Sublimatie pakket

Vragen of tips?

 

Heb je na het lezen van deze informatiepagina nog vragen, of heb je tips voor ons? Neem contact met ons op, we horen graag van je!