Zelfklevende folie

Dit is de informatiepagina over zelfklevende folies. Zelfklevende folie / stickerfolie kopen? Klik dan hier!

 

Video: Van snijden tot plakken

Welkom op onze informatie pagina over zelfklevende folies. Op deze pagina leggen we alles uit wat je moet weten over de verschillende kwaliteiten en mogelijkheden en welke materialen je voor jouw toepassing kunt gebruiken.Ook leggen we in een stappenplan uit hoe je zelf aan de slag kan met het maken van een sticker, het plakken van een sticker en wat je er verder allemaal voor nodig hebt. Weet je al wat je nodig hebt? Ga dan direct door naar de winkel.

Zelfklevende folie, ook wel stickerfolie genoemd, kun je gebruiken voor het plakken op bijna elke gladde ondergrond. Denk hierbij aan het maken van een muursticker, deursticker, autobelettering en noem maar op. Buiten de standaard kleuren heb je ook tal van speciale folies voor het creëren van extra leuke en speciale stickers waaronder een sticker met glitters of het maken van een schoolbord sticker.

 


Welke zelfklevende folie moet ik kiezen?

Waar op ga je je sticker plakken? En hoe lang moet je sticker mee gaan? Dit zijn belangrijke vragen voordat je een keuze kan maken tussen de folies die wij aanbieden. Verder op deze pagina helpen wij je bij de keuze en laten we zien hoe je een sticker maakt en kunt aanbrengen. Door te klikken op meer informatie onder het product lees je meer over de werking en de eigenschappen van deze zelfklevende folie.

Monomere folie

Stickerfolie voor vlakke ondergronden, die verkrijgbaar is met een matte en glanzende afwerking [...]

Polymere folie

Stickerfolie voor lichtgebogen ondergronden, zoals voor het plakken op een auto en nog veel meer..[...]

Effectfolie

Zandstraal effectfolie, spiegeleffect folie, zelfklevende folie met mosaic effect, alles om jouw ontwerp extra leuk te maken [...]

Toebehoren

Voor het overzetten en aanbrengen van je sticker hebben wij een aantal handige tools voor je klaar staan [...]


Hoe maak ik een sticker in 5 simpele stappen

Stap 1 Kies een zelfklevende folie

Kies een zelfklevende folie die het beste bij je ontwerp aansluit en geschikt is voor de ondergrond.

Stap 2 Voer een snijtest uit

Voer een snijtest uit om te controleren of je de mesdruk instellingen en het juiste mesje hebt gebruikt. Welk mesje jij nodig hebt voor het materiaal dat je wilt gaan snijden vind je op deze informatiepagina.

Stap 3 Snijdt de folie

Snijdt het ontwerp uit de zelfklevende folie met jouw snijplotter. Tip: Plaats de te snijden objecten zo dicht mogelijk bij elkaar zodat je zo min mogelijk materiaal verspilt.

Stap 4 Verwijder overig materiaal

Gebruik een spatel en pelhaak om het overige materiaal om en tussen de letters of ontwerp elementen te verwijderen.

Stap 5 Applicatie tape aanbrengen (optioneel)

Breng nu applicatie tape aan op jouw gemaakte sticker. Met deze applicatietape kun je je sticker / zelfklevende folie gemakkelijk in 1 keer overzetten op je ondergronden.

Stap 6 Breng je sticker aan

Lees hieronder hoe je een sticker aanbrengt


Hoe breng ik een sticker / zelfklevende folie aan in 5 simpele stappen

Stap 1 ondergrond schoonmaken

Maak je ondergrond goed schoon, vetvrij en droog.

Stap 2 Positie bepalen

Positioneer je stickerfolie op de ondergrond, zonder de achterkant te verwijderen. Gebruik schilderstape of applicatie tape om je ontwerp in het midden vast te plakken.

Stap 3 helft verwijderen

Haal de helft van de applicatie tape, rustig van de achterkant af en knip de achterkant weg.

Stap 4 aanstrijken

Strijk de zelfklevende folie rustig vanuit het midden met een spatel op de ondergrond. en herhaal deze stap ook aan de andere kant en ga nog eens goed met de spatel over het ontwerp heen

Stap 5 Applicatie tape verwijderen

Haal nu voorzichtig de applicatie tape van jouw sticker af en klaar

Tip:

Door gebruik van de applicatie tape papier, kun je de sticker ook nat plakken. Hierdoor kun je je sticker wat gemakkelijker positioneren. Gebruik hiervoor een plantenspuit met wat water en een druppel afwasmiddel.

Stickerfolie

Gescande vormen uit verschillende materialen snijden

Hoe kan je een gescande vorm uit een ander materiaal, zoals zelfklevende folie, snijden. Dit gaat heel gemakkelijk met de Brother ScanNCut snijplotters. Scan een vorm, sla deze op in het geheugen van de machine en snijd de vorm uit allerlei materialen. Bekijk snel het filmpje voor de uitleg:


Stickerfolie kleur

Als je aan de slag gaat met stickerfolie heb je een snijplotter nodig om jouw teksten / logos of vormen uit te snijden uit het materiaal. Vervolgens gebruik je een applicatietape om de sticker in één keer over te zetten op de ondergrond. Stickerfolie is leverbaar in vele verschillende kleuren en voor verschillende ondergronden.

Speciaal voor jouw Brother ScanNCut en Silhouette snijplotter, leveren wij de folies op 30cm breed. Hierdoor hoef je niet zelf de folie op te knippen en kun je snel en makkelijk werken.

Stickerfolie in verschillende kleuren en breedtes


Monomere folie / folie voor vlakke ondergronden

Heb je een vlakke gladde ondergrond zoals een muur, een bordje, een deur en noem maar op, dan kun je gebruik maken van deze stickerfolie voor vlakke ondergronden. Deze folie wordt ook wel een monomere plakfolie genoemd en heeft een levensduur van 2 á 3 jaar bij buiten gebruik. Dit betekend niet dat na deze periode de folie er af valt, echter kan hij op den duur gaan krimpen en zal de kleur wat vervagen. Door dat er weinig rek in dit materiaal zit, kun je moeilijker om hoekjes heen plakken en zal de folies sneller scheuren.
Deze monomere stickerfolie is leverbaar in een matte en een glanzende afwerking.

Plakken op licht gebogen ondergronden? Bekijk dan onze polymere folie.

Stickerfolie voor vlakke ondergronden vind je hier in de winkel


Polymere folie / folie voor licht gebogen ondergronden

Voor het plakken op licht gebogen ondergronden, zoals kleine hoekjes, licht gebogen delen op auto's, etc., kun je gebruik maken van deze polymere folie. In de polymere folie zit meer rek, waardoor je gemakkelijker om licht gebogen ondergronden kan plakken. En deze folie is ook nog eens met een fohn aan te brengen, om nog makkelijker om gebogen ondergronden te plakken. De meeste kleuren (m.u.v. zilver en goud - 5 jaar) hebben een levensduur van 7 á 8 jaar en kunnen perfect ingezet worden voor lange termijn toepassingen.

> Polymere vind je hier in de winkel


Stickerfolie met effecten

Hier vind je informatie over onze verzameling zelfklevende effect folies. Maak hiermee je sticker extra leuk, door te werken met glitters en fluor kleuren, of maak gebruik van de spuitsjabloonfolie voor het maken van mallen. Lees hieronder snel meer!


Effect folies

Onder de effectfolies vindt je zelfklevende folies met speciale effecten. Zo hebben wij een zandstraaleffectfolie voor een gezandstraald effect, een zelfklevende folies met mosaic effecten, maar ook een spiegel effect folie.

> Bekijk snel onze zelfklevende effectfolies in de winkel


Fluor folies

Deze zelfklevende fluor folies zijn leverbaar in 5 verschillende fluorescerende kleuren. Erg leuk om te gebruiken voor kinderkamers, maar kan ook zeker gebruikt worden om jouw tekst / logo eens goed te laten opvallen.

> Bekijk hier onze fluor folies


Glitterfolie

Varieer eens met stickerfolie en kies voor deze zelfklevende folie met glitters. Ontzettend leuk voor de kerstdagen, maar ook zeker leuk voor 

> Bekijk hier onze glitterfolies

 


Sjabloonfolies

Deze zelfklevende sjabloonfolie kun je gebruiken voor o.a. het airbrushen, maar ook voor het maken van sjablonen om te spuiten, te schilderen, etc. Op deze manier kun je gemakkelijk en snel 

> Bekijk de sjabloonfolie in de winkel


Transparante folies

Maak een glas in lood effect op glas en ramen door gebruik te maken van deze zelfklevende transparante folie. Deze folie is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. 

> Bekijk de transparante folie in de winkel


Schoolbordfolie

Maak je eigen schoolbord. Deze zelfklevende schoolbord folie kun je op vele verschillende ondergronden plakken, waaronder een deur, een muur en noem maar op. Door je snijplotter te gebruiken, kun je je schoolbord in elke vorm maken en plakken. Super leuk voor een kinderkamer of voor in de keuken als to-do list.

> Bekijk de schoolbordfolie in de winkel


Whiteboardfolie

Op deze whiteboard folie kun je tekenen / schrijven met boardmarkers, zoals je gewend bent van een whiteboard. Doordat deze whitebordfolie zelfklevend is, kun je hem ook nog eens snijden in het formaat en ontwerp dat je wilt, maar ook plakken op verschillende vlakke ondergronden waaronder een deur en een muur.

> Bekijk de whiteboardfolie in de winkel


Wat heb ik allemaal nodig voor het maken van een sticker?

Buiten een snijplotter om jouw patroon uit de zelfklevende folie te snijden, heb je een aantal accessoires nodig.Lees hieronder snel welke accessoires je nodig hebt bij jouw project.

Applicatie tape

Voor het overzetten van de gesneden teksten en logo's, kun je gebruik maken van applicatie tape. D.m.v. de applicatie tape, kun je jouw tekst en logo gemakkelijk in 1 keer aanbrengen op jouw ondergrond.

Applicatie tools

Om gemakkelijk de overtollige zelfklevende folie te pellen, kun je gebruik maken van een pelpincet, pelpen of pelhaak. Daarnaast heb je een aantal andere gemakkelijke applicatie tools zoals een spatel, waarmee je je sticker kunt aanbrengen.

Onduidelijkheden of nog meer vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice.


Veelgestelde vragen

1. Hoe breng je stickerfolie aan?
2. Hoe kun je stickerfolie verwijderen?
3. Waarop kan ik stickerfolie aanbrengen?
5. Kan je stickerfolie op een muur plakken?
6. Is plakfolie geschikt voor natte ruimten?
7. Is plakfolie geschikt voor buiten?
8. Kan ik stickerfolie nat aanbrengen?


Stickerfolie kopen? Ga snel naar de winkel!