Highlight – Starten met een Brother ScanNCut starterskit!

starterskits-brother-scanncut
 

Starten met een starterskit!


Altijd al willen weten wat je allemaal kunt met een Brother ScanNCut snijplotter en hoe je hier het best mee kan starten? Je leest er alles over in dit artikel over de verschillende ScanNCut Starterskits. Met de Brother ScanNCut kan je natuurlijk ook kleding bedrukken en stickers maken! Daarover meer op deze pagina's: Kleding Bedrukken, Stickers Maken. Dit blog geeft een goed idee van welke starterskits echt iets voor jou zijn! Deze dingen met de hand doen wordt immers overbodig met een Brother ScanNCut snijplotter! Heb jij nog geen Brother ScanNCut en wil je meer weten over deze snijplotters? Bezoek dan even de Brother ScanNCut informatiepagina. Heb je al een Brother ScanNCut snijplotter? Lees dan verder over wat je met deze starterskits uit jouw plotter kan halen!

Ga meteen naar de kit die jou interesseert!
Transferfolie Starterskit - Brother en Foil Quill
Embossing Starterskit
Printbare Sticker Starterskit
Stempel Starterskit
Rhinestone Starterskit
Graveer Starterskit

 
 
Transferfolie Starterskit - Brother


De Transferfolie Starterskit van Brother werkt met een lijmpen om metallic folie op een ontwerp te plakken. Dit is een hele leuke manier om bijvoorbeeld kaarten te voorzien van een metallic folie, zo kan je ze nog mooier en persoonlijker maken. Deze kit is een toffe aanvulling voor jouw Brother ScanNCut snijplotter en geeft je de mogelijkheid om het beste uit deze machine naar boven te halen!

Je kan je ontwerp in de ScanNCut Canvas software of in de machine zelf maken. Vervolgens gebruik je de lijmpen om de vorm te tekenen, hierna wacht je tot de lijm niet meer blauw is. De folie kan je bovenop de lijmlaag aanbrengen met daaroverheen de beschermfolie. Vervolgens kan je de drukpen in de houder doen en de machine alles aan laten drukken met deze pen. Daarna haal je voorzichtig de folie van het papier en heb jij een supermooie kaart!

Ga naar de Transferfolie Starterskit

Dit zit er in de ScanNCut Transferfolie starterkit

 • Goud en zilverkleurige folie 200 x 100 mm
 • Lijmpen
 • lijmpenhouder
 • Activeringscode Folie Canvas Software
 • Twee soorten drukpennen
 • Beschermfolie 
 
All In One - Foil Quill


All In One is de meest complete set uit ons assortiment Foil Quill producten! Versier met deze folies al jouw prachtige projecten en laat ze stralen! De foliepennen van Foil Quill werken door middel van hitte in plaats van lijm. Alles wat je nodig hebt om te beginnen zit in de kit.

Je doet de Foil Quill in de houder die bij jouw machine past (voor de ScanNCut is dat houder B). Vervolgens doe je de pen in de houder van je machine, leg je het beschermplaatje onder de punt en sluit je de pen aan op een stopcontact, computer of powerbank. Terwijl je de pen ongeveer vijf minuten laat opwarmen ga je vast je folie klaarmaken. Pak jouw gewenste kleur en plak deze netjes, zonder kreukels, op je materiaal met tape. Haal het beschermplaatje aan de kant, laad je mat in en maak jouw mooie kunstprojecten!

Ga naar de All-In-One Kit van Foil Quill

Dit zit er in de All In One Kit van Foil Quill

 • 3 x heat pen (0.5, 1.5 en 2.5 mm)
 • 4 x snijmachine adapter
 • 3 x Rollen folie (Goud, zilver en roségoud)
 • Rolletje tape
 • Hittebestendig plaatje
 • Beschermfolie 
 

Embossing Starterskit!


De Embossing starterskit is ideaal voor iemand die graag wat meer reliëf in ontwerpen ziet. De Embossing starterskit geeft jou de mogelijkheid om diepte te drukken in speciale folies en papier. Dit effect kan je op een heleboel gave manieren gebruiken.

Jouw starter kit kan je meteen in gebruik nemen. Begin met het activeren van de 50 embossing patronen zodat je die vast hebt. Vervolgens kan je op je machine bij de Premium Functions de Embossing kit activeren. Na het activeren kan je echt van start! Zorg ervoor dat je de embossing pen in de daarvoor bedoelde houder hebt zitten. Plaats je embossing mat op de scanmat. Vervolgens kan je daaroverheen het papier of metalen vel neerleggen. Daarna is het een kwestie van een patroon kiezen en gaan! Lees de gebruiksaanwijzing nog even goed door!

Ga naar de Embossing Starterskit

Dit zit er in de ScanNCut Embossing starterkit

 • Embossingmat 305 x 241 mm
 • Embossing penhouder
 • Twee Embossingpennen
 • Één aluminium en één koperkleurig metaalfolie
 • Sjabloonvel 305 x 305 mm
 • Scan Support-folie 305 x 305 mm
 • Activatiekaart voor embossing patronen
 • Gebruiksaanwijzing

 
 

Printbare Sticker Starterskit


Stickers printen met jouw eigen inkjet printer? Super makkelijk, iedereen kan het, en het geeft echt hele leuke resultaten. Zo kan je voor alles stickertjes maken, suikerpot, koektrommel, fotoboeken, agenda's en noem het maar op.

Deze kit is heel erg makkelijk, je begint met het printen van jouw ontwerp op het printbare stickervel, dat kan dus gewoon met een standaard inkjet printer. Vervolgens breng je een lamineervel aan over de voorkant van het A4'tje om deze zo beter bestand te maken tegen water. Daarna kan je de stickers in je Brother ScanNCut snijplotter inscannen en langs de randjes snijden, voilà klaar zijn je stickers.

Ga naar de Printbare Sticker Starterskit

Dit zit er in de ScanNCut Printbare Sticker starterskit

 • Drie A4 Printbare stickervellen
 • Drie A4 lamineervellen
 • Spatel
 • Schraper
 • Activatiecode voor ScanNCut Canvas

 
 

Stempel Starterkit


Alles wat je nodig hebt om je eigen stempels te maken. Zo kan jij stempels maken van wat je maar wil en ze overal op stempelen. Natuurlijk ook handig om dingen te labelen of om jouw projecten een speciale twist te geven.

Je maakt simpelweg een ontwerp in de Brother ScanNCut Canvas Software en snijdt het patroon uit in het stempelmateriaal. Vervolgens plak je het patroon op een acrylblok en voorzie je de stempel van de inkt. Stempelen maar! Je kan natuurlijk ook een stempel die je al hebt inscannen om er nog een te maken!

Ga naar de Stempel Starterskit

Dit zit er in de ScanNCut Stempel starterskit

 • Stempelmateriaal
 • Acrylblok
 • Stempelinkt
 • Activatiecode voor ScanNCut Canvas stempelmodule

 
 

Rhinestone Starterskit!


Met de Rhinestone starterskit kan jij jouw ontwerpen laten shinen! Rhinestones zijn die gave diamantachtige steentjes op jassen, broeken, tassen petten, noem het maar op. Met deze kit kan jij deze ook overal op maken in je eigen coole designs! De Canvas software die je bij de kit krijgt stelt je in staat om welk design dan ook om te toveren tot een rhinestone design.

Ontwerp in Canvas en stuur het ontwerp naar je machine. Laad je sjabloonvel in, snij je ontwerp en haal het vel van de mat af. Plak het vel op je fixatievel en giet de steentjes die jij op je design wil over het design. Strijk ze in de gaatjes met je borsteltje en gebruik een transfervel om ze op te pakken. Vervolgens kan je ze op je materiaal plaatsen en erop vast strijken!

Ga naar de Rhinestone Starterskit

Bij de Rhinestone starterskit zal je al deze benodigdheden vinden.

 • Handleiding
 • Twee sjabloonvellen van 305 x 305 mm
 • Twee transfervellen van 305 x 305 mm
 • Activatiecode voor ScanNCut Canvas
 • Een fixatievel 305 x 305 mm
 • 1400 rhinestones SS10, 800 transparant, 300 roze, 300 geel
 • 50 rhinestones SS20 transparant
 • Borsteltje en pen

 
 

Graveer Starterskit


Deze starterskit ontwikkeld door Creaplot zelf is een superleuke manier om plaatjes van aluminium te graveren. De kit geeft je veel leuke dingen waar je op kan graveren. Zo kan je een supergave name tag maken voor je kinderen of misschien een schattige hanger voor de hond!

Je kan zelf met je eigen software een mooi ontwerp maken om te graveren. Voor het graveren plak je de aluminium sheets op je mat, daarbij is het belangrijk om alle instructies goed op te volgen! Deze graveerkit is ook getest door Master The Creation, die laat goed zien wat je hier wel en niet mee kan doen!
Ga naar de Graveer Starterskit

Dit zit er in de ScanNCut Graveer starterskit

 • Graveerpen
 • Universele penhouder
 • Vijf aluminium platen 30 x 20 cm
 • Vier name tags, inclusief ketting
 • Drie hartvormige hangers
 • Drie ronde hangers

 

Vragen?


We hopen dat jij hier dé perfecte starterskit voor jezelf hebt gevonden! Heb je dat niet of heb je nog verdere vragen? Wij zijn altijd te bereiken via e-mail, telefoon en onze facebook. Je kan natuurlijk ook op deze blogpost reageren!

6 Comments

 1. Tanja Van Ingen schreef:

  Ik zie vaak het jaartal 2019 staan bij bijv workshops. Zijn er ook data in 2020? Voor bijv brother scan n cut of sublimatie printer??

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hi Tanja, door corona hebben we tijdelijk geen workshops. Als alles weer normaliseert kunnen we weer workshops gaan geven. Als je even een mailtje stuurt naar [email protected], dan zet ik je op de interesse lijst!

 2. jeroenkennes schreef:

  Beste,

  het lukt me maar niet om een foto laten om te zetten tot tekening. Enige tips of trikcs die me kunnen helpen.

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hoihoi Jeroen,

   Het kan lastig zijn om foto’s om te zetten naar snijlijnen. De foto moet namelijk van goede kwaliteit zijn en er moet genoeg contrast in de foto zitten om een duidelijke lijn te kunnen trekken.
   Onze Scal software is hier bijvoorbeeld heel goed in. Je kunt die hier gratis proberen: https://www.creaplot.nl/scal-proberen/

 3. Nancy schreef:

  hoi, Ik wil graag graveren en zou dus de starterset aanschaffen. Deze past toch voor mijn sdx 1200 mag ik hopen? Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *