xTool Diode Lasergraveerder en -snijder

 

Ontdek de wereld van lasertechnologie samen met Creaplot!

Momenteel bieden wij de xTool aan als onze eerste lasermachine. 

Hieronder vind je alle informatie op een rijtje over de xTool.


Bekijk de lasermachines hier in de webshop!

 

Wat is een laser?

 

Een laser is een lichtbron die een zeer nauwkeurige, gerichte en intensieve lichtstraal produceert. Lasers worden gebruikt in allerlei toepassingen zoals bijvoorbeeld voor medische behandelingen, metingen, navigatie en bij defensie. Maar wij introduceren de lasermachine nu ook voor de creatieveling!

Een lasermachine biedt oneindig veel mogelijkheden in creatieve projecten, de xTool ondersteunt meer dan 500 materialen! Denk hierbij aan leer, roestvrij staal, acryl, karton, hout en nog veel meer!

 


Wat is de xTool?

 

De xTool is onze eerste lasermachine die ontworpen is om creativiteit te stimuleren en biedt vele mogelijkheden voor makers. Deze slimme diode laser- en snijplotter biedt graveren en lasersnijden onder één kap. Het is een veelzijdig apparaat dat in staat is om meer dan 500 soorten materialen te bewerken.

 

Gebruikersgemak

Wat de xTool echt onderscheidt is zijn gebruiksgemak. Met de bijbehorende app kan je de machine bedienen met je telefoon. De software is gebruiksvriendelijk waardoor je zelfs als beginner snel aan de slag kan zonder gedoe.

 

All-in-one krachtpatser!

Dankzij de combinatie van lasersnijden, lasergraveren en messnijden zijn je opties enorm. Of je nu met hout, metaal, textiel of kunststof werkt, de xTool kan het allemaal aan en de creaties en mogelijkheden zijn enorm.

Wij hebben pakketten samengesteld die geschikt zijn voor verschillende bewerkingen, afhankelijk van wat je zelf wilt!


Hoe werkt de xTool M1?

Ben je nieuwsgierig geworden hoe de machine nou precies werkt? Hieronder staat een filmpje met een demonstratie van de xTool M1 in actie!

 


Hoe werkt de xTool S1?

Uiteraard mag de xTool S1 niet ontbreken! dit is een krachtige xTool die je creativiteit naar een nog hoger niveau kan brengen. Deze 40W diodelaser heeft talloze mogelijkheden en heeft voor elke wel iets in zijn portefeuille zitten, denk aan hout graveren en lasersnijden om zo mooie 3D projecten te maken maar ook juwelen graveren, glas, leer en nog veel meer! Er zijn wel tot 500 verschilende materialen geschikt voor de xTool! Door zijn krachtige laseer met hoge precisie maak je de mooiste kunstwerken.


Veiligheid

 

Er zijn een aantal materialen die absoluut NIET gebruikt mogen worden omdat dit schadelijk is voor je gezondheid. Wanneer je dit wel doet kunnen hier zeer ernstige gezondheidsklachten van komen. Hieronder een lijst van die materialen.

 • PVC
 • Leer en imitatieleer met chroom (VI)
 • Koolstofvezels (carbon)
 • Polyvinylchloride (PVC)
 • Polyvinylbutryal (PVB)
 • Polytetrafluoroethylenen (PTFE/Teflon)
 • Berylliumocide
 • Halogenen (Fluor, Chloor, Broom, Jodium en staat),
 • Epoxy
 • Fenolhars

Met onderstaande producten moet je extra voorzichtig zijn, vanwege je gezondheid maar ook kunnen onderstaande producten de werking van de machine verminderen, dus ook deze materialen zullen wij adviseren niet te gebruiken!

 • Mangaan
 • Chroom
 • Nikkel
 • Kobalt
 • Koper
 • Lood

 


Beschikbare pakketten

 

xTool M1 10W – Basis pakket

Dit pakket bevat de essentiële producten om direct aan de slag  te gaan met de xTool M1 10W lasermachine. Je krijgt niet alleen de krachtige xTool M1 maar bij dit pakket zit ook:

 • Licht klevende snijmat
 • Sterk klevende snijmat
 • 5 reservemessen van 45 graden
 • Afstandsprisma
 • Flexibele slang voor nauwkeurige bediening.
 • Basis materialen pakket

Met levenslange toegang tot onze helpdesk voor al je vragen èn een volledige garantie van 2 jaar ben je verzekerd van een goede start!

 

xTool M1 10W – Deluxe RA2 PRO

Voor degene die op zoek zijn naar extra functionaliteit en geavanceerde mogelijkheden biedt het Deluxe RA2 PRO pakket een mooie upgrade van het Basis Pakket.

Uiteraard ontvang je alles wat in het basis pakket zit met als toevoeging:

 • Roterende RA2 PRO- element
 • 4 verhogers
 • Premium materialen pakket

 

xTool M1 10W – All-in One kit

Het All in One Kit – pakket biedt een complete oplossing voor laserbewerking met de xTool M1 10W lasermachine. Naast alle standaard componenten ontvang je een Riser Base met hongingraatpanneel, een smoke puffer, het roterende RA2 PRO-element, een air assist set en het premium materiaal pakket. Dit pakket is perfect voor gebruikers die streven naar maximale functionaliteit en veelzijdigheid in hun projecten.

 

xTool M1 10W– Ultra Deluxe Kit

De Ultra Deluxe kit bouwt voort op het 10W all-in one kit-pakket met een enkele aanpassing. Alle functies van het  All-in One pakket zijn inbegrepen, maar de ultra Deluxe Kit bevat geen smoke puffer.

 

 

xTool S1 - basis

Dit pakket bevat de xTool S1 40W diodelaser, in dit pakket heb je de basis tot je beschikking en daarmee kan je direct aan de slag met je eerste project! inclusief de gratis software!

xTool S1 - Deluxe Kit

Voor wie graag extra mogelijkheden heeft is de xTool Deluxe een must0have. Hier zit naast de krachtige xTool S1 ook een RA2 PRo element in, Hiermee kan je ronde artikelen graveren, denk hierbij aan bijvoorbeeld glas! Daarnaast zit er een Honeycomb en een Riser Base bij. Dit zorgt er voor dat je grotere materialen kan laseren, graveren of snijden met een mooiere afwerking!

 

Accessoires

 

Smoke Purifier

Een belangrijke toevoeging op je xTool is de smoke purifier. Deze zorgt voor het veilig afvoeren van giftige stoffen die vrijkomen bij laser bewerking.

Smoke Purifier navulling

Om te zorgen dat je purifier optimaal blijft functioneren zijn er losse filters verkrijgbaar zodat deze vervangen kunnen worden.

Infrarood module 2W

Met deze infrarood module zijn er nog meer optie qua materiaal gebruik, denk hierbij aan edelmetalen of leer bijvoorbeeld!

Fire Safety Kit

Wat eigenlijk niet mag ontbreken is de extra brandveiligheid optie: de Fire Safety Kit. Deze add-on kan dmv sensoren in zowel de Xtool als in de kit zelf brand detecteren en blussen door middel van het  loslaten van een CO2 gas. 

 


Vragen en tips

Heb je nog vragen over de xTool M1 of het gebruik van lasermachines? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en tips. Neem een kijkje op de Creaplot Facebook pagina om de mogelijkheden en creaties te bekijken.

 

Wij staan klaar om je te helpen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *