Snijplotters

Dit is de informatiepagina voor snijplotters. Een snijplotter kopen? Klik dan hier!

Wat is een snijplotter? Een snijplotter is een machine die teksten, logo's en ontwerpen uit kan snijden uit verschillende materialen zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Voordat je een snijplotter aanschaft, is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je de machine zou willen gebruiken. Op deze manier kun je de machine uit kiezen die het beste bij jouw project past. Om deze keuze wat makkelijker te maken hebben wij even een aantal feiten op een rijtje gezet. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe je met een snijplotter te werk kan gaan en welke snijplotter jij nodig hebt.


Welke snijplotter heb ik nodig?

Welke snijplotter jij het best kunt kopen is onder anderen afhankelijk van het aantal bedrukkingen dat je gaat maken. Voor grotere oplages of het snijden van breder materiaal is de GCC Expert 24 de ideale snijplotter. Ga jij jouw snijplotter echter voor de hobby gebruiken dan is een ScanNCut snijplotter de must have. Lees hieronder verder welke snijplotter het best bij jou past.


Voor de hobbyist

Brother ScanNCut SDX 1200 snijplotter
Een Brother ScanNCut snijplotter is een volledig losstaande machine met een eigen display. [...]

Voor de starter

De GCC expert 24 is een snijplotter ideaal voor de startende ondernemer of serieuze hobbyist. razend snel [...]

Toebehoren

Een snijplotter is een machine die teksten, logo's en ontwerpen kan snijden uit verschillende materialen zoals [...]


Hoe werkt een snijplotter in 4 simpele stappen.

Stap 1 Kies een ontwerp

Kies een leuk ontwerp dat je met behulp van je snijplotter uit wilt snijden. Maak zelf een ontwerp in de software die bij je plotter hoort of kies een ontwerp uit een snijpatronen collectie. Tip: Bij de ScaNcut snijplotters van brother heb je helemaal geen computer nodig. Deze plotters kunnen door de ScanNCut techniek zelf zien waar ze moeten snijden.

Stap 2 Kies het te snijden materiaal

Kies het materiaal dat je wilt snijden met de plotter. Met een plotter kun je heel veel materialen snijden zoals stickerfolie, textielfolie, papier, stof en karton. Kijk op de informatiepagina voor een uitleg over deze producten. Voor inspiratie welk materiaal het best past bij jouw project verwijzen we je graag door naar de Inspiratiepagina.

Stap 3 Stel de plotter in

Als je een materiaal hebt gekozen is het belangrijk dat je de plotter en het mesje van de plotter goed instelt. Niet elk materiaal kan met hetzelfde mesje worden gesneden. Zo heeft een dikker materiaal zoals leer of vilt een ander mesje nodig dan het standaardmesje. Nadat je het juiste mesje hebt geselecteerd moet je de snijdruk en snijdiepte instellen. Meer informatie over mesjes vind je hier op de informatiepagina.

Stap 4 Snijden maar...

Met het juiste materiaal, de juiste instellingen en een prachtig ontwerp in de aanslag kun je nu gaan snijden.

Gesneden met snijplotter


ScanNCut

De Brother ScanNCut plotters zijn ontzettend handige hobby plotters. Zo heb je bij deze plotter geen computer met ingewikkelde programma's nodig. Je kunt deze natuurlijk wel gebruiken bij deze plotter maar het hoeft niet. Door de ScanNCut techniek ziet de plotter zelf waar hij het materiaal moet snijden. Ook kun je gemakkelijk een vorm scannen, opslaan en vervolgens uitsnijden uit een ander materiaal. Brother heeft speciaal voor deze plotters een hele accessoirelijn opgezet. Vind alle informatie voor de accessoires op de informatiepagina. Kortom de ScanNCut plotter is een veelzijdige hobby plotter waar iedereen mee overweg kan en ze zijn ook nog eens scherp geprijsd. Neem een kijkje op de informatiepagina wat je allemaal kan doen met de Brother ScanNCut plotters. Een ScanNCut plotter kopen? Ga dan snel naar de winkel.

> Koop nu jouw Brother ScanNCut Snijplotter!

Brother ScanNCut SDX 1200 snijplotter

Pers voor het bedrukken van kleding

GCC Expert 24 

De GCC EXPERT 24 is de ideale hoge kwaliteit snijplotter voor starters en heeft een zeer interessante prijs kwaliteitsverhouding. Met zijn hoge snijkwaliteit, is dit eigenlijk al een echte professionele plotter, maar dan voor een hele zachte prijs! Met zijn handige brede werkvlak (61 cm) kun je in één keer grote projecten snijden. Naast zijn hoge kwaliteit sneden is de Expert 24 ook nog eens geschikt om met rhinestones te werken.

Kortom voor een zeer redelijke prijs heb je een heel complete plotter. Geïnteresseerd in de expert 24? Ga dan snel naar de winkel.

> Koop nu jouw GCC Expert 24 snijplotter!

Pers voor het bedrukken van kleding

Wat heb ik nog meer nodig? (toebehoren)

Als je gaat werken met een snijplotter heb je een aantal basis materialen nodig. Denk hierbij aan snijmatten, mesjes, en meshouders, pelhaken en natuurlijk het te snijden materiaal.

Heb je een Brother ScanNcut plotter? Ga dan direct naar de ScanNcut accessoirepagina.

Meer over het te snijden materiaal vind je op de informatiepagina of ga direct naar de winkel.

Lees hieronder verder over al het toebehoren van een snijplotter.

Snijmatten

Om ervoor te zorgen dat de jouw ontwerpen recht gesneden worden, plak je het materiaal op een snijmat. De snijmat gaat tegelijk met het materiaal door de plotter. Er zijn een aantal verschillende soorten matten. Deze verschillen in grootte en plak sterkte. Welke mat jij precies nodig hebt, kun je vinden op de informatiepagina. Shop meteen een snijmat in de winkel.

Snijplottermesjes en (Mes)houders

Een plotter maakt gebruik van een scherp mesje om jouw ontwerp uit het materiaal te snijden. Sommig materiaal vereist een speciaal mesje dat ook door. Zo heeft bijvoorbeeld een dikker materiaal een ander mesje nodig dan een wat kwetsbaarder dun materiaal. Vind alles over welk mesje je nodig hebt op de infromatiepagina of ga meteen naar de winkel.

Of je de plotter gebruikt met een mesje, een stift of ander tekengerei, je hebt altijd een houder nodig. Deze houder houdt als het waren het mesje vast en zorgt ervoor dat je de snijdiepte en snijdruk van het mesje kunt instellen. Lees meer over (mes)houders op de informatiepagina of ga meteen naar de winkel.

Pelhaken en spatels

Nadat je een folie hebt uitgesneden met je snijplotter, blijft er een hoop overtollig materiaal op het gesneden stuk folie zitten. Voordat je kan gaan drukken, moet je dit overtollige materiaal verwijderen. Dit gaat veruit het makkelijkst met een pelhaak en spatel. Een handige pelhaak en spatel set vind je hier in de winkel.

Software

Al onze plotter worden standaard geleverd met een software of een plug-in om de snijplotter aan te sturen. Zo krijgt u bij de GCC Expert 24 een gratis plug-in voor Corel en Illustrator. Dat wil zeggen dat je vanuit de programma's Corel en Illustrator vormen kan plotten met onze machines. De Brother ScanNCut plotters worden standaard met het online ScanNCutCanvas bewerkingsprogramma geleverd. In dit programma kan je gemakkelijk snijpatronen maken en bewerken.

Voor de GCC Expert 24 is het losstaande bewerkingsprogramma CutCreator optioneel. Je kan deze software vinden in onze winkel. Voor vragen over het gebruik van de software kunt u terecht bij onze klantenservice.

Snijplotter kopen? Ga snel naar de winkel!


Nog vragen?

Heb je nog steeds vragen neem dan contact met onze klantenservice op.