Waarom heb ik een snijmat nodig?

Snijmatten zijn de basis van iedere keer dat je gaat snijden met je ScanNCut snijplotter. Deze mat zorgt ervoor dat het materiaal niet gaat rafelen en dat deze netjes en recht door de machine gaat tijdens het snijden.

Welke snijmat heb ik nodig?

Welke snijmat je nodig hebt, is afhankelijk van het materiaal dat je wilt gaan snijden. Onze snijmatten variëren in grootte en de plak sterkte. Hieronder kunt u in een klein overzichtje zien welke mat geschikt is voor het type materiaal dat je gebruikt.

Licht plakkende mat

Dit is de mat met die het lichtste plakt. Deze mat kan gebruikt worden voor kwetsbare materialen zoals papier of vellum.

Medium plakkende mat

De Medium plakkende mat zit tussen de standaard en de licht plakkende mat in qua kleefkracht. Deze mat is geschikt voor ???

Standaard mat

De standaard mat is de sterkst plakkende mat en is geschikt voor bijna alle materialen, van stof tot handgemaakte papiersoorten.

Scannmat (staat als scannmat in de winkel)

Tot slot hebben we ook nog een scanmat die geschikt is voor het scannen van kwetsbare materialen zoals foto’s en kwetsbare documenten

al onze matten vind je hier in de winkel


Zorg en onderhoud

 Mat reinigen

 Afgesneden stukken en randen van patronen die op de mat zijn aangebracht kunnen de kleefkracht van de mat reduceren en een juiste werking verhinderen. Reinig de mat regelmatig. Schraap met de meegeleverde spatel lichtjes alle afgesneden resten van de mat.

  • Gebruik eventueel de spatel en pelhaak om eventuele stofdraden van de mat te verwijderen.
  • Reinig de stippellijnen op de mat en het gebied eromheen met een droge doek.

Opmerking

  • Gebruik geen alcohol of water voor het reinigen van de mat
  • Wanneer u de mat niet gebruikt, reinigt u deze en bergt u deze op met het beschermvel eraan bevestigd. Als u het beschermvel niet bevestigt, neemt de kleefkracht van de mat af. Bevestig het beschermvel niet wanneer de mat nog vochtig is. Anders neemt de kleefkracht van de mat af.
  • Zorgt dat u de mat niet vouwt of buigt wanneer u deze opbergt.
  • Berg de mat op bij kamertemperatuur op een locatie die niet is blootgesteld aan hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid of direct zonlicht.
  • Als de mat geen kleefkracht meer heeft, vervangt u deze voor een nieuw exemplaar.