Highlight – De handige ScanNCut tools!

Brother scanncut accessoires

Brother scanncut accessoires

 

Alle tools voor de Brother ScanNCut!


In deze guide staan verschillende tools voor de Brother ScanNCut snijplotters! Deze tools zijn speciaal gemaakt om het werken met de ScanNCut nog makkelijker en leuker te maken. Denk aan applicatietape, tools voor het aanbrengen en pellen van jouw materialen en extra tools voor de ScanNCut!

Applicatietape


Er zijn drie verschillende soorten applicatietape, ook wel bekend als transferfolie; Applicatietape met Drager, Applicatietape Papier en Applicatietape voor Geprinte Textiel Transfers. Maar wat is applicatietape eigenlijk? Applicatietape is, zoals de naam al doet vermoeden, tape om applicatie makkelijker te maken. Applicatietape is perfect voor stickers die uit meerdere delen bestaan en geprinte textiel transfers.

Je plakt de applicatietape op het te plaatsen materiaal, pikt het op en plaatst het vervolgens op de gewenste plaats. Applicatietape met drager is een tape met een drager, dit betekent dat je deze kan afrollen en zelfs meerdere keren kunt gebruiken als je de drager weer terug plakt. Applicatietape papier werkt een beetje als een rol plakband, wanneer het eenmaal gebruikt is valt het niet opnieuw te gebruiken. Transferfolie voor geprinte textiel is enkel voor geprinte textiel transfers. Dit omdat je de ontwerpen enkel aan de juiste kant van het materiaal kan printen, vandaar dat er nog een extra applicatietape aan te pas komt.


Tools voor het aanbrengen


Zonder bubbels jouw materiaal op de juiste plaats krijgen. Een mooi resultaat zonder scheuren of bubbels is wat je graag wilt bereiken als eindresultaat, soms is dit echter best lastig! Speciaal voor het aanbrengen van materialen zijn er verschillende tools gemaakt!

Je folies net en zonder bubbels op je snijmat aanbrengen is erg belangrijk als je netjes wil snijden. Een handig hulpmiddel daarvoor is de Folieroller voor de Brother ScanNcut. Deze folieroller is ideaal voor het gelijkmatig aanbrengen van materialen op de snijmat of voor het plaatsen van vinyl! Het simpele design en de brede roller geven de mogelijkheid om met weinig kracht het materiaal netjes aan te brengen.

Voor het net aanbrengen van vinyl zonder bubbels of andere onregelmatigheden is het gebruik van een Spatel voor Vinyl ook erg handig. Deze spatel buigt een beetje mee met het materiaal en is daarom ook heel geschikt voor het aanbrengen van vinyl op auto's, muren, ramen, kaften en ga zo maar door. Deze spatel heeft ook de mogelijkheid om een stukje vilt toe te voegen. Dit opzetstukje is perfect om ervoor te zorgen dat je materialen niet beschadigd raken en het gladstrijken makkelijker te maken.

Naast de spatel met vilt heeft Brother ook een eigen Spatel. Deze spatel is minder buigzaam, maar is wel te gebruiken voor het aanbrengen van vinyl op vlak materiaal. Daarnaast kun je de spatel ook gebruiken als schraper! Soms snij je wel eens een ontwerp met heel veel kleine stukjes die nu vast zitten op je mat. Om deze een voor een van de mat af te pellen is enorm veel moeite, deze schraper is ideaal om alle stukjes in een keer van de mat af te halen.


Tools voor het pellen


Na het snijden van je materialen overige stukken weg pellen. Het kan erg lastig priegelwerk zijn, met de Spatel en Pelhaak van Brother is dit proces een heel stuk makkelijker gemaakt. De pelhaak is ideaal om in kleine stukjes te steken en ze zo makkelijk te verwijderen. De spatel is zodat je materialen makkelijk van de mat kunt verwijderen. Je schuift de spatel een stukje onder je ontwerp zodat je deze van de mat af kunt trekken zonder de mat en het materiaal te beschadigen.

Naast de pelhaak heeft Brother ook een Pelpincet uitgebracht. Deze werkt met een handig knijp om te openen systeem. In combinatie met de scherpe punten maakt het pellen een stuk aangenamer.

Spatel en Pelhaak

Spatel en pelhaak Brother

Spatel van Brother

Brother-ScanNCut-CATWZ1-Pelpincet

Extra tools voor de ScanNCut


Naast applicatie tape en de tools voor applicatie zijn er ook voor de ScanNCut zelf nog een aantal leuke extra's! De Embossing Tool, Stiften, Universele Penhouder en Graveerpennen. Deze tools zijn niet specifiek om het gebruik makkelijker te maken, eerder om de volle potentie van je machine te benutten.

De Embossing Tool is een onderdeel van de Embossing Starterskit, maar is ook los verkrijgbaar. Met deze tool kun je diepte in materialen creƫren! Vind uit hoe je werkt met de Embossing tool.

De verschillende stiften en de stiftenhouder zitten standaard in de uitgebreide accessoire set van de de CM900 en de SDX1200. Bij de CM300 en de SDX1000 kun je de stiften en houder altijd los aanschaffen. Met deze stiften kun je naast snijden, dus ook tekenen met je machine. Gebruik deze functie om prachtige kunstwerken te maken of tekst in kaarten te zetten! Naast de Gekleurde Stiften voor de Brother ScanNCut zijn er ook Uitwistbare Stiften, deze stiften zijn perfect te gebruiken voor tijdens het borduren.

Gebruik je liever je eigen pennen en stiften? Dan heeft Brother ook een Universele Penhouder. Deze houder maakt het mogelijk om al jouw eigen pennen en stiften te gebruiken van een diameter tussen de 9.6 - 11.4 mm.

Creaplot zelf heeft ook een supergave tool ontwikkeld; de Graveerpen. Deze pennen gebruik je in combinatie met de Universele Penhouder. Met de graveerpennen kun je aluminium platen, dogtags en nametags graveren! Wil je meteen alles in huis hebben voor het graveren met je Brother ScanNCut? Dan is de Graveer Starterskit echt iets voor jou!

Embossing Tool

Brother-ScanNCut-CAEBSTLS1-embossing-tool

Stiften voor de Brother ScanNCut

Stiften Brother ScanNCut snijplotters

Universele Penhouder

cauniphl1 universele penhouder brother scanncut

Graveerpennen

Graveerpennen Voor Brother ScanNCut Exlusief bij Creaplot.nl

2 Comments

  1. Anica schreef:

    Welke mesjes moet ik hebben voor een licht plakkende mat met de lichtblauwe houder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *