Alles over het snijden van stof

Dierenballonnen voor Verjaardagen!
11 maart 2019
Zelf bedrukken met sublimatie
23 november 2016

Altijd al willen weten hoe je zelf textiel zoals T-shirts kunt bedrukken. Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je zelf een prachtige bedrukking van hoge kwaliteit kunt maken. Wil je geïnspireerd worden voor jouw textiel bedrukking? Ga dan snel naar de inspiratiepagina!

> Lees snel verder

Wat heb ik nodig voor het bedrukken van textiel?

Textiel

Allereerst heb je natuurlijk een stuk textiel nodig zoals een T-shirt. In principe kun je op iedere stof een bedrukking maken zolang de stof maar niet smelt bij hogere temperaturen. Naast het bedrukken van een T-shirt kun je natuurlijk ook Truien, sweaters, hoodies, schorten, kussen, tassen en ander textiel bedrukken.

Textiel Folie

Naast het textiel zul je een folie uit moeten kiezen om op het stuk textiel te drukken. Deze folie noemen wij textielfolie of flexfolie. Textielfolie komt in allerlei vormen en maten. Welke folie het best bij jouw ontwerp past, lees je op deze informatiepagina. Kies een leuke kleur of een speciale folie, zoals glitter of glow in the dark. Neem een kijkje in onze winkel.

Snijplotter

Vervolgens kun je het door jouw gekozen ontwerp gemakkelijk uit de folie snijden met jouw snijplotter. De Brother ScanNCut snijplotters zijn ideaal voor het maken van opdrukken. We raden deze snijplotter dus ook aan voor iedereen die T-shirts op hobby basis wil gaan bedrukken. Meer informatie over de Brother ScanNCut snijplotters vind je op deze informatiepagina. Of vind de ScanNCut plotters terug in de winkel

Transferpers

Wij adviseren altijd om een transferpers te gebruiken bij het bedrukken van textiel. In principe zijn de folies ook te bedrukken met een normaal strijkijzer. Echter, kun je het best altijd een transferpers/ hittepers gebruiken om de textielfolie goed aan de stof te hechten. Dit zorgt ervoor dat de folie niet loslaat of zijn kwaliteit verliest bij het wassen.

“Tip! Gebruik altijd een teflon folie tussen de pers en het textiel om de pers schoon te houden. Ook raden wij aan om een teflon kussen te gebruiken wanneer je textiel gaat bedrukken met dikke naden, knopen of ritsen.”

Meer informatie over welke Transferpers het best bij jouw project past, vind je op deze informatiepagina. Of ga direct naar de winkel.

Nog helemaal geen materiaal? Kijk dan onderaan de pagina voor totaal pakketten met scherpe aanbiedingen!

 

Zelf textiel bedrukken met behulp van de volgende gemakkelijke stappen!