Zelf stempels maken, hoe werkt het?

 

Je eigen stempels maken met de Brother ScanNCut

Zelf stempels maken met een Stempel Starterskit voor de Brother ScanNCut snijplotters is super makkelijk! Met je eigen stempels kun je van alles versieren, denk aan kaarten, scrapbooks, cadeauverpakkingen en ga zo maar door. Op deze pagina nemen we door hoe jij je eigen gepersonaliseerde stempels kan maken. Bij het maken van de stempels hebben we een aantal dingen nodig, stempelmateriaal, een acryl blok, inkt en een Brother ScanNCut snijplotter

Hoe maak je stempels?

In de Stempel Starterskit zitten een aantal silicone vellen. Knip of snij het vel naar de gewenste grootte zodat deze groot genoeg is om jouw ontwerp uit te snijden. De siliconen vellen hebben twee beschermvellen, één aan elke kant. Wanneer je gaat snijden haal je het velletje van één van de twee kanten af, de kant waar je het velletje vanaf hebt gehaald leg je naar beneden op de mat.  Scan de mat in zodat je precies weet waar je siliconen velletje op de mat zit en plaats je ontwerp op de juiste plaats. Doe voor de zekerheid een testsnede om te zien of je goed door het stempelmateriaal heen komt. Vervolgens kan je machine het ontwerp uit de siliconen gaan snijden! 

Nadat de machine het ontwerp heeft uitgesneden kan je de siliconen van de mat afhalen en het beschermvel van de andere kant afpellen. Nu is je stempel helemaal klaar voor gebruik! Je kan het siliconen ontwerp op één van je acrylblokken plakken. Hij blijft vanzelf zitten, dus geen lijm of plakband nodig. Je kan de siliconen makkelijk van het acrylblok afkrijgen om er andere siliconen ontwerpjes op te plakken en die als stempel te gebruiken. Bewaar alle siliconen ontwerpen om ze her te gebruiken, zo kun jij makkelijk je eigen stempelcollectie uitbreiden!

Stempel-Mat-mes-nodig

Welke mat en welk mesje gebruik ik?

Nu je weet hoe je stempels maakt blijft er nog één vraag over, welke mat en welk mesje gebruik ik met mijn machine?

Heb je een CM model (CM300, CM600, CM700, CM840, CM900) dan gebruik je een Standaard Mat voor de CM Series en een Mes voor Dik Materiaal voor de CM Serie. Siliconen zijn net iets dikker dan bijvoorbeeld vinyl en flex, daarom gebruiken we voor dit materiaal het Mesje voor Dik materiaal bij de CM machines. Er wordt aangeraden om het mes tussen de 6 en de 6.5 te zetten, maar doe altijd een testje om te kijken of het werkt voor jouw machine en mesje.

Heb je een machine uit de SDX Series (SDX1000, SDX1200) dan gebruik je een Standaard Mat voor de SDX Series en je Automatische mesje. De SDX machines hebben geen mesje voor dik materiaal zoals de CM serie dat wel heeft. De SDX mesjes zijn namelijk automatische mesjes! Ze kunnen zelf aanvoelen hoe veel druk er op een materiaal moet komen, zo snij je veel makkelijker door het stempelmateriaal, zelfs met een Standaard Automatisch Mesje.

Stempel Materialen

Alle benodigdheden om je eigen stempels te maken in één pakket? Daarvoor heeft Brother de Stempel Starterskit samengesteld! In deze kit vind je stempelpatronen, een stempelblok van acryl met een raster om de stempel exact te kunnen plaatsen, een herbruikbaar los vel stempelmateriaal en een activatiekaart voor de speciale stempelfunctie in Canvas Workspace.

Als aanvulling op de Stempel Starterskit kun je ook los Stempel Materiaal vinden. Hierin zitten drie stempelvellen van 150 bij 200 mm.

De Acryl Stempelblokset is ideaal voor mensen die meer vrijheid zoeken in de afmetingen tijdens het snijden van het Stempel Materiaal.

Vragen?

Heb je toch nog vragen over het maken van stempels, of misschien over iets anders? Je kan ons altijd bereiken via de telefoon, e-mail en onze Facebook!

2 Comments

  1. Graag had ik meer info gehad over de toestellen en diplomatie druk en wat de prijzen er voor zijn. Is er opleiding voorzien en hoelang is de wachttijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *