Werken met een snijplotter, de basis

Op deze pagina lees je alles over de basis elementen van het werken met een snijplotter. Wat heb je nodig als je gaat werken met een snijplotter en stap voor stap hoe je dan precies te werk moet gaan met een snijplotter en deze materialen. Kijk snel op de inspiratiepagina, wat je allemaal kan ontwerpen met een snijplotter!

Lees snel verder over het snijden en de benodigdheden.

Wat moet ik aan denken bij het snijden?

Zoals je op de informatiepagina van de snijplotters hebt kunnen lezen, is een snijplotter een soort printer die geen inkt maar een mesje gebruikt om vormen te maken uit folie. Maar waar moet je nou aan denken bij het snijden van folies?

“Belangrijk is om na te gaan wat het gewenste eindresultaat is.”

Belangrijk is om na te gaan wat het gewenste eindresultaat is. Afhankelijk van het eindresultaat moet je het ontwerp spiegelen, en besluiten of je het ontwerp uit wilt snijden of juist alleen het kader over wilt houden. Ook moet je natuurlijk een snijfolie of ander snijmateriaal kiezen die past bij jouw ontwerp, maar hierover later meer.

Moet ik mijn ontwerp spiegelen?

Bij sommige folies is het belangrijk dat je het ontwerp spiegelt voordat je deze gaat snijden. Deze folies moeten met de mooie kant naar onder wordt gesneden, door in spiegelbeeld te snijden komt het ontwerp wel goed op de stof. Of jouw ontwerp in spiegelbeeld moet worden gesneden vind je gemakkelijk terug in de beschrijving van de folies onder het product in onze winkel.

Lees verder over de benodigdheden bij het gebruik van een snijplotter!

Wat heb ik nodig voor het gebruik van een snijplotter?

Allereerst heb je natuurlijk een product nodig om te gaan snijden. Of dit nou karton, textielfolie, stickerfolie of een ander materiaal is, het is altijd belangrijk om goed na te gaan welk mesje en welke instellingen van de plotter optimaal zijn. Meer informatie over de verschillende te snijden materialen, vind je op de informatiepagina.

>Bekijk de materialenwinkel

Welk mesje heb ik nodig?

Zoals net al even aangestipt is het belangrijk dat je het juiste mesje gebruikt voor het snijden van jouw materiaal. Zo hebben dikkere materialen een ander mesje nodig dan de gewone flex- of stickerfolies. Alles over welk mesje jij nodig hebt, vind je op de informatiepagina.

>Bekijk ook de mesjeswinkel

Heb ik een snijmat nodig?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is ja. Wij raden het gebruik van een snijmat altijd aan, bij ieder te snijden materiaal. Een snijmat zorgt ervoor dat het materiaal dat je snijdt netjes op zijn plek blijft en dus niet gaat kreukelen of bewegen. Dit zorgt er dus voor dat de kwaliteit van jouw ontwerp zo hoog mogelijk blijft. Meer informatie welke snijmat jij nodig hebt, vind je op de informatiepagina.

>Vind snel de snijmatten in de winkel

Nog helemaal geen materialen of apparatuur? Kijk dan snel onderaan de pagina voor samengestelde actiepakketten!

 

Leer werken met jouw snijplotter, met behulp van de volgende gemakkelijke stappen.

Werken met een snijplotter, de basis

Brother ScanNCut Snijplotter

Werken met een snijplotter, de basis

Expert 24 snijplotter

Werken met een snijplotter, de basis

Compleet pakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *