Verschiloverzicht tussen de nieuwe Brother ScanNCut Series. 2021

In dit artikel lees je precies wat de verschillen zijn tussen de ScanNCut modellen. Inclusief handig overzicht tussen alle ScanNCut modellen. In het artikel van begin 2017 kon je al lezen wat de 6 belangrijkste verschillen waren tussen de Cm300 de CM700 en de CM900. Nu hebben we natuurlijk de gloed nieuwe generatie ScanNCut Snijplotters, de SDX900, SDX1000 en SDX1200! Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwe vergelijking.

De brother scanncut CM serie vergeleken met de SDX serie

De ScanNCut is in de basis nog altijd een snijmachine die als enige op de markt ook een ingebouwde scanner heeft. Dit is natuurlijk ontzettend handig, niet alleen voor het inscannen en vervolgens uitsnijden van allerlei ontwerpen, tekeningen en afbeeldingen uit bijvoorbeeld magazines, maar de scanfunctie zorgt er ook voor dat je nooit meer een rest stukje hoeft weg te gooien. Je scant gemakkelijk de mat en en kunt zo jouw ontwerp precies op het reststukje folie of ander materiaal positioneren Werk je liever op de computer, tablet of telefoon, dan kan dat gemakkelijk in de gratis Canvas Workspace software!.

Maar wat is dan precies het verschil met de SDX serie?

In dit stukje tekst maken we even onderscheid tussen de CM serie (cm300, cm600, cm700, cm840 cm900) en de SDX serie (SDX900, SDX1000, SDX1200). De eigenschap waar wij het meest van onder de indruk zijn is het volautomatische mes van de SDX serie! Dit mes tast zelf het te snijden materiaal af, en stelt daardoor zelf de mesdruk en de diepte van het mesje in! Dit maakt de machine nog makkelijker in gebruik, zeker wanneer je meerdere soorten materiaal snijdt.

Een tweede onderscheidt tussen de machines is de snijdiepte. Waar de CM-serie tot 2mm dik materiaal kan snijden, kan de SDX serie dit tot wel 3mm! Hierdoor opent ScanNCut de deur voor vele nieuwe toepassingen zoals het snijden van balsahout, dik vilt en Worbia (materiaal voor cosplay.)

Hij is zo stil! Toen Brother aankondigde dat de nieuwe SDX machine stil zou zijn hadden we niet verwacht dat hij zo stil zou zijn! Iedereen die al eens eerder met een brother ScanNCut heeft gewerkt is zeker vertrouwd met het heerlijke geratel van de stappenmotor, in de SDX niet meer!

Daarnaast zijn er een aantal eigenschappen sterk verbeterd. Waar de ScanNCut Cm serie al nauwkeurig sneed, is de SDX nog nauwkeuriger, twee maal zo snel en is de scanner vele malen beter geworden (van 300dpi naar 600dpi). Dit betekend dat gescande ontwerpen nog makkelijker en sneller om te zetten zijn in snijlijnen.
Last but not least is er eindelijk de rollfeeder! Zeker interessant voor mensen die grotere stickers maken voor op de muur of op de auto, maar ook zeker voor het textiel bedrukken met grotere aantallen.

Welke Brother scanncut moet ik bestellen?

Welke Brother ScanNCut het best bij jouw past is helemaal afhankelijk van wat jij wilt doen met de machine. Zo is de CM300 geschikt voor mensen die een uitgeklede vriendelijk geprijsde snijplotter zoeken die alleen hun eigen ontwerp gebruiken voor het snijden en dit niet via de wifi willen versturen. Iemand die veel met stickers werkt of die alle voordelen van de nieuwe technology wilt hebben, zoals een superstille machine, dik materiaal snijden, automatisch mes en een rollfeeder, raad ik aan de SDX 1200 te pakken. Deze machine is ook erg interresant voor quilters en andere toepassingen met de borduurmachine! Zo kan deze bijna al jouw borduurontwerpen direct omzetten in snijbestanden! Zonder dat je deze eerst omzet in een applique bestand. Werk je niet met een broduurmachine en maak je jouw eigen designs? Dan is de SDX900 de beste optie!

Welke machine echt het best bij jouw toepassing past, en wat je hier verder nog bij nodig hebt is zo afhankelijk van veel factoren dat ik dat niet een artikel kwijt kan. Daarom raad ik altijd een even contact met ons op te nemen, zij het via de telefoon of via de email of facebook chat. Dan kijken we samen welke machine het meest geschikt is, en welke accessoires daar handig bij zijn!
Neem direct contact op!

Een handige tabel voor het vergelijken van de brother scanncut machines

Bekijk hier het handige overzichtje waarin alle machines van de Brother ScanNCut Serie staan weergegeven!

Nog altijd niet duidelijk welke machine voor jouw de beste is? Neem gerust even contact met ons op!

Neem direct contact op! Of bekijk deze handige keuzegids!

10 Comments

 1. Carolina Kluft-Korver schreef:

  Graag zou ik advies willen ontvangen betreft aanschaf van mijn 1e machine.
  Ik wil d een overstap dien van een cuttlebug naar een elektrische machine.
  Ik wil de machine gebruiken voor kaarten en misschien opdruk shirts

 2. Gerda schreef:

  Kan ik jullie ook bezoeken om de machines te bekijken?

 3. Marcel Jansen schreef:

  Hallo
  Wat is het verschil tussen de SDX1250 en SDX2200D

  Graag u reactie

  m.vr.gr.
  M.Jansen

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hi Marcel,

   Het enige verschil tussen de SDX1250 en de SDX2200 (SDX2250) zijn een aantal disney patronen. Verder zijn de machines gelijk. Let er wel op dat de Disney patronen alleen voor eigen gebruik zijn.

 4. Michel schreef:

  hallo
  wat is het verschil tussen de sdx1200 en de sdx1250.
  mvg

  • Latoya schreef:

   Hi Michel,
   Het verschil is relatief klein, het grootste verschil is dat je bij de SDX1250 het nieuwe mesje de rotary blad krijgt.

 5. Anette schreef:

  de machine die ik zoek moet digitale bestanden uit papier snijden en het moet papier kunnen snijden in verschillende diktes. Ook wil ik dat hij afbeeldingen uit oude boeken of tijdschriften kan snijden.
  welke zou hier het beste bij passen?

  • Latoya schreef:

   Dit is zeker mogelijk met onze SDX-machines.
   Verschillende diktes is ook geen probleem, voor heel dun papier zijn er speciale matten, de standaard mat beter niet gebruiken want deze zal het papier kapot trekken en de maximale dikte is 3 mm.
   Afbeeldingen uit boeken of tijdschriften is ook zeker mogelijk, onze SDX-machines hebben een ingebouwde scanner en dat maakt het mogelijk om afbeeldingen in te scannen en deze uit te snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *