De nieuwe Brother ScanNCut SDX1200 innovis is

Jaja de aap is uit de mouw de nieuwe brother ScanNCut snijmachine is uit! Namelijk de Brother ScanNCut SDX1200 en de SDX1000. We hebben op de Amerikaanse websites natuurlijk al even een blik op dit nieuwe model kunnen werpen, maar dit weekend krijgen we hem met eigen ogen te zien op de dealer conferentie van Brother! Met een automatisch mes, een optionele rollfeeder waardoor we nu veel langer kunnen snijden, een scanner die 2x zo nauwkeurig is en nog veel meer gave extras belooft dit wel een toppertje te worden!

Wat is er nieuw op de ScanNCut SDX1200?

Lees hieronder snel wat er nieuw is aan de ScanNCut SDX1200 ten opzichte van de cm300 cm700 en cm900!

Automatisch mes

Een van de gaafste nieuwe eigenschappen van de Brother SDX serie is het automatische mes! Dit betekend dat het mes zelf ziet hoe dik het materiaal is. Je hoeft dus niet meer de snijdiepte en het snijmesje handmatig in te stellen! Nu zul je denken, maar wat nou als je niet helemaal door het materiaal wilt snijden zoals bij flex en vinyl. Hier is natuurlijk aan gedacht met de Half-cut functie. Er zal een automatisch mes zijn voor normale materialen, maar ook een speciaal automatisch mesje voor het snijden van dunnen stoffen.

Dik materiaal snijden met de snijplotter

Van de Brother ScanNCut CM serie waren we al gewend dat deze 2mm dik materiaal kan snijden zoals foam, karton en leder. De nieuwe brother ScanNCut kan zelfs tot 3mm dik materiaal snijden! Hierdoor kun je deze ook gebruiken voor het snijden van dikker karton en balsa hout.

Langer snijden! (tot wel 1,8m)

Door middel van de optionele rollfeeder is het nu mogelijk om langer te snijden dan de mat! Waar je bij vorige ScanNCut modellen beperkt was tot 60cm is het nu mogelijk om tot wel 1,8m te snijden! Heel handig voor de grotere projecten met met zelfklevend vinyl. Denk hierbij aan stickers in de lengte van de auto, grote muurstickers en lange teksten.

Muis stil

Iedereen die nu al met een Brother ScanNCut werkt, kent vast het prachtige geluid wel dat deze maakt tijdens het snijden :P De nieuwe SDX 1200 is ook op dit gebied flink vernieuwd en zal vele malen stiller zijn!

Nog makkelijker borduur bestanden lezen!

Dit moet ik tijdens het weekend nog even navragen maar het lijkt erop alsof de machine nu ook normale borduur bestanden kan lezen! Je hoeft ze dus niet meer om te zetten in applique.

1303 voorgeprogrammeerde designs en lettertypes :O

De nieuwe machine zit helemaal vol met prachtige vormen en patronen, wel 1303! En ook nog eens 17 verschillende lettertypes.

Handige opbergvakjes en groter scherm!

De nieuwe machine is voorzien van een handig opbergvakje waar je al jouw accessoires makkelijk in kunt opbergen. En het scherm is nog een beetje groter! Namelijk 5 inch!

 

Wanneer is de Brother ScanNCut Innovis-is SDX 1200 verkrijgbaar in Nederland en Belgie?

NU!
Claim jouw korting!

Videos van de nieuwe Brother ScanNCut SDX1200!

Lees ook de 7 meeste gestelde vragen over de nieuwe machine!

De 7 meest gestelde vragen

3 Comments

 1. hilde schreef:

  is er youtope flmpje van hoe je met de roller van scan n cut 1200 kunt werken

 2. Monique schreef:

  Krijgen jullie ook de Disney versie?

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hi Monique, wij nemen de Disney versie voorlopig niet in het assortiment. Qua specificaties is deze net zo goed als de SDX1200, echter krijg je er een aantal Disney patronen bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *