Zelf printbare stickers maken

 

Leer zelf printbare stickers maken!

Maak zelf je eigen stickers met een inkjet- of laserprinter en een Brother ScanNCut! Print je eigen ontwerpen op stickers die geschikt zijn voor verschillende ondergronden als papier, glas en plastic! Met je eigen stickers kun je van alles, labels maken, stickers voor de kinderen of misschien wel als cadeau.Op deze pagina leer je hoe je zelf stickers kan maken met de Brother ScanNCut snijplotter en jouw Inkjet- of laserprinter.

Professionele sticker oplossing?

De oplossing die we in dit artikel beschrijven is hobbymatig tot licht professioneel. Bent u opzoek naar een echte productiemachine zoals de Roland BN-20 of de nieuwe Roland BN-20a zoals hieronder voor het maken van stickers met een hoge kwaliteit en lange levensduur, dan verwijs ik u graag door naar het eco-solvent printer assortiment van onze groothandel Signseen.

Niet opzoek naar een professionele machine? Lees dan snel verder!

Lees direct meer over:
Stickers maken met jouw Inkjet printer
Stickers maken met een laserprinter

Printbare stickers met een Inkjet printer en een ScanNCut

In de Printbare Sticker Starterkit zitten drie printbare sticker- en lamineervellen. Daarnaast krijg je ook een schraper, spatel en activatiecode voor ScanNCut Canvas met 50 sticker sjablonen! Het maken van de stickers is eigenlijk heel erg simpel. Pak een printbaar stickervel en plaats deze in jouw Inkjet printer, zorg wel dat je printbare stickervel juist geplaatst is zodat niet op de verkeerde kant wordt geprint. Print jouw ontwerp uit op het papier en pak één van de lamineervellen. Haal het kleine plakstrookje van de bovenkant af en leg deze sectie over de voorkant van je stickervel. Gebruik vervolgens de schraper om het lamineervel netjes aan te brengen op het stickervel.

Plaats het vel op je mat en laad deze in. Doe een snijtest om zeker te zijn dat de machine goed door het materiaal heen komt. Scan de mat in en stel de machine in op directe snede. Snij vervolgens de stickers uit en je stickervel is helemaal klaar!


Printbare-stikcerfolie-trans-600x600 sublimatie laserprinter
Printbare-stikcerfolie-600x600 laserprinter sublimatie

Stickers maken met een laserprinter

Er zijn twee verschillende stickerfolies waarop je kan printen met een laserprinter: Permanente Printbare Stickerfolie - Transparant en Permanente Printbare Stickerfolie - Wit Mat.

Voor het maken van doorzichtige stickers kun je de Permanente Printbare Stickerfolie - Transparant gebruiken. Heb je liever wit matte stickers dan gebruik je de Permanente Printbare Stickerfolie - Wit Mat. Deze stickers zijn bestand tegen water en scheurvast vanwege de hoogwaardige lijmlaag. Het is uitermate simpel om stickers te printen met een laserprinter. Je maakt jouw design op de computer en print deze op de folie met jouw laserprinter. Als je de stickers uit wilt snijden kan dat met een snijplotter. Heb je een ScanNCut dan kun je de stickers inscannen om zo de afdruk contour te snijden.

mesjes-en-matten-stickers-maken

Welke mat en welk mesje gebruik ik?

Voor het snijden van stickers gebruik je bij de Brother ScanNCut CM300, CM600, CM700, CM840 en CM900 een Standaard Mat voor de CM Serie en een Standaard Mes voor de CM Serie.

Heb je een SDX1000 of SDX1200 dan gebruik je een Standaard Mat voor de SDX Series en je Automatische mesje. Bij de SDX moet je de machine uiteraard ook op half gesneden zetten om de stickers uit te snijden.

Vragen?

Heb je na het lezen van deze handleiding nog steeds vragen over het maken van printbare stickers? Wij zijn te bereiken via de telefoon, e-mail en Facebook! Neem contact met ons op voor snelle en persoonlijke hulp.

16 Comments

 1. Daisy Monnissen schreef:

  Beste,
  Ik heb een vraagje ivm het maken van stickers op ramen. Zijn hiervoor de stickervellen die in het pakket zitten samen met de flexfolie geschikt?
  Alvast bedankt.
  Vriendelijke groeten,
  Monnissen Daisy

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hoihoi,

   Als ik je vraag goed begrijp dan zijn de stickervellen die in het flex/ vinyl pakket zitten inderdaad geschikt voor op ramen. Je gebruikt de zelfklevende folie voor op ramen, muren, doosjes, hout etc. Flexfolie gebruik je alleen voor op textiel.

 2. Jean De neve schreef:

  kan dit ook geprint worden met Sawgrass SG500

 3. Lani schreef:

  Goedemorgen,
  Ik ben op zoek naar een betaalbare printer welke de stickers mooi print en waarbij het al een beetje ingesneden wordt. Dit om te voorkomen dat je na het printen met een mesje moet pielen en dus de stickers er zo af kan halen.
  Het is voor hobbymatig gebruik, traktaties, kaartjes, een luchbox of twee, dus een printer van €5000,- voelt wat overdone 🙂
  Heb je toevallig tips? Ik zie namelijk door de bomen het bos niet meer

  • Michiel van Noppen schreef:

   Hoihoi Lani,

   Je komt dan eigenlijk op een tweetal machines uit. Een normale inkjet of laserprinter (verkopen wij niet, maar kun je bijvoorbeeld bij een Coolblue oid krijgen als je die nog niet hebt). De tweede machine die je nodig hebt is een Brother ScanNCut Snijplotter. Deze scant de print in en kan vervolgens de print langs de randen uitsnijden. Mocht je nog meer details willen weten, dan mag je ook altijd even een mailtje sturen naar [email protected] 🙂

 4. Kelly schreef:

  Hallo!

  Ik heb een vraag. Ik wil mijn stickers graag lamineren, maar ik kan geen lamineervellen vinden, alleen lamineerhoezen. Of is dit hetzelfde?

  Groetjes Kelly

 5. Kirsten schreef:

  Hoi,

  Ik heb de printbare stickerkit van brother. Als ik maar 2 stickers wil printen en snijden kan ik dan het hetzelfde papier nogmaals gebruiken als ik de lamineerlaag er maar deels op zet?

  • Michiel van Noppen schreef:

   In principe zou dat geen probleem moeten zijn. Let er wel op dat de stickerlaag goed op de achterkant zit zodat deze niet in de printer blijft haken.

 6. Amanda schreef:

  ik zou heel graag stikkers willen printen die in principe ook al zijn uitgesneden.

  hierbij te denken aan:
  – de sint en kerst stikkers die je veel op ramen ziet.
  – prints voor op tshirts
  – stikkers voor op hout, glas, plastic etc.

  welke printer is hier het meest geschikt voor en welke Stikker vellen heb ik hier voor nodig

 7. Misiana schreef:

  Kan je ook grote stickers uitprinten? Voor op een springkussen bijv?

  • Latoya schreef:

   Hoi hoi,
   het maximale snijbereik is 180 cm met een breedte van 30.5 cm. Hiervoor heb je een Rollfeeder nodig.
   Springkussen zijn wel te beplakken met bijvoorbeeld de M7, maar dat is tijdelijk, de hechting zal moeizaam zijn.
   Dus stel je blaast een springkussen op, zorgt dat deze helemaal schoon is dan kan je de sticker plakken en dat zal een paar dagen goed gaan, bij leeglopen is de kans erg groot dat de sticker los zal laten.

 8. jeroen okken schreef:

  hallo zijn deze stickers ook voor buiten te gebruiken
  of is daar een ander soort voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *