Zelf printbare stickers maken

Applicatie Brother ScanNCut
Metaalfolie Embossing
2 november 2016
Rhinestones, zelf aan de slag!
24 oktober 2016
Zelf-printbare-stickers-maken
   

  Leer zelf printbare stickers maken!

  Maak zelf je eigen stickers met een inkjet- of laserprinter en een Brother ScanNCut! Print je eigen ontwerpen op stickers die geschikt zijn voor verschillende ondergronden als papier, glas en plastic! Met je eigen stickers kun je van alles, labels maken, stickers voor de kinderen of misschien wel als cadeau.Op deze pagina leer je hoe je zelf stickers kan maken met de Brother ScanNCut snijplotter en jouw Inkjet- of laserprinter.

  Lees direct meer over:
  Stickers maken met jouw Inkjet printer
  Stickers maken met een laserprinter

  Printbare stickers met een Inkjet printer en een ScanNCut

  In de Printbare Sticker Starterkit zitten drie printbare sticker- en lamineervellen. Daarnaast krijg je ook een schraper, spatel en activatiecode voor ScanNCut Canvas met 50 sticker sjablonen! Het maken van de stickers is eigenlijk heel erg simpel. Pak een printbaar stickervel en plaats deze in jouw Inkjet printer, zorg wel dat je printbare stickervel juist geplaatst is zodat niet op de verkeerde kant wordt geprint. Print jouw ontwerp uit op het papier en pak één van de lamineervellen. Haal het kleine plakstrookje van de bovenkant af en leg deze sectie over de voorkant van je stickervel. Gebruik vervolgens de schraper om het lamineervel netjes aan te brengen op het stickervel.

  Plaats het vel op je mat en laad deze in. Doe een snijtest om zeker te zijn dat de machine goed door het materiaal heen komt. Scan de mat in en stel de machine in op directe snede. Snij vervolgens de stickers uit en je stickervel is helemaal klaar!


  Printbare-stikcerfolie-trans-600x600 sublimatie laserprinter
  Printbare-stikcerfolie-600x600 laserprinter sublimatie

  Stickers maken met een laserprinter

  Er zijn twee verschillende stickerfolies waarop je kan printen met een laserprinter: Permanente Printbare Stickerfolie - Transparant en Permanente Printbare Stickerfolie - Wit Mat.

  Voor het maken van doorzichtige stickers kun je de Permanente Printbare Stickerfolie - Transparant gebruiken. Heb je liever wit matte stickers dan gebruik je de Permanente Printbare Stickerfolie - Wit Mat. Deze stickers zijn bestand tegen water en scheurvast vanwege de hoogwaardige lijmlaag. Het is uitermate simpel om stickers te printen met een laserprinter. Je maakt jouw design op de computer en print deze op de folie met jouw laserprinter. Als je de stickers uit wilt snijden kan dat met een snijplotter. Heb je een ScanNCut dan kun je de stickers inscannen om zo de afdruk contour te snijden.

  mesjes-en-matten-stickers-maken

  Welke mat en welk mesje gebruik ik?

  Voor het snijden van stickers gebruik je bij de Brother ScanNCut CM300, CM600, CM700, CM840 en CM900 een Standaard Mat voor de CM Serie en een Standaard Mes voor de CM Serie.

  Heb je een SDX1000 of SDX1200 dan gebruik je een Standaard Mat voor de SDX Series en je Automatische mesje. Bij de SDX moet je de machine uiteraard ook op half gesneden zetten om de stickers uit te snijden.

  Vragen?

  Heb je na het lezen van deze handleiding nog steeds vragen over het maken van printbare stickers? Wij zijn te bereiken via de telefoon, e-mail en Facebook! Neem contact met ons op voor snelle en persoonlijke hulp.