5 Creatieve Koningsdag Ideeën!

Koningsdag-banner
 

Creatieve Koningsdag ideeën


Koningsdag is een dag om feest te vieren, daar horen natuurlijk leuke decoraties bij! Wat is nou leuker dan je eigen persoonlijke decoraties maken met jouw Brother ScanNCut snijplotter? Creaplot heeft een aantal gratis SVG'tjes gemaakt waarmee jij de show kan stelen. Lees verder en laat je inspireren door deze vijf creatieve ideeën!

Kroon-Raamsticker-koningsdag

1. Herbruikbare Koningsdag raamstickers


Raamstickers zijn een geweldig leuke decoratie voor Koningsdag die in no-time jouw ramen omtoveren tot een feest! Raamstickers maken is heel simpel. Wat heb je nodig?
Statische Raamfolie
Vinyl
Een Brother ScanNCut Snijplotter

Je snijdt jouw koningsdag vormen uit je vinyl. Vervolgens plak je het vinyl op de ongesneden statische folie, eventueel kan je de folie nog contour snijden om de sticker iets mooier te maken. Plakken maar! De statische folie maakt de stickers herbruikbaar, zodat je ze volgend jaar gewoon weer kan gebruiken!

Kroontjes-koningsdag

2. Kroontjes


Wat is nu beter dan je als een prins of prinses voelen op Koningsdag? Maak helemaal zelf je eigen kroontjes. Je kan zo veel verschillende kroontjes maken op welke manier je maar wil, maar hier is onze favoriet. Wat heb je nodig?
Stevig papier of vilt
Knipjes of een elastisch touwtje
Een Brother ScanNCut Snijplotter

Zet het kroon SVG'tje op je machine en snij deze uit het gewenste materiaal. Je kan zelf allerlei vormen of tekst toevoegen aan dit simpele ontwerp om je kroon helemaal eigen te maken. Maak het plakrandje vast met lijm of nietjes. De gaatjes in het ontwerp geven de mogelijkheid om een elastiekje door het kroontje te spannen of deze vast te maken met knipjes. Zo kan je koningsdag door als een heuse royal.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de kroon extra mooi te versieren met glitters of Rhinestones met behulp van de Rhinestone Starterkit! Zo geef je de kroon net zoveel glitters en stenen als de echte kroon!

vlaggetjes-Koningsdag

3. Vlaggetjes met stijl


Elk jaar op Koningsdag gaat de vlag uit! Wil je zelf de koning toejuichen met je eigen vlaggetjes, dan ben je hier aan het juiste adres. Wat heb je nodig?
Satéprikker of stokje
Papier, vilt of stof
Een Brother ScanNCut Snijplotter

Snij je vlaggetje uit jouw materiaal en lijm, of naai de stukken samen. Wikkel de langere kant rond je stokje of satéprikker en lijm of naai de stukken vast. Zo kan je overal een vlaggetje met je meedragen!

koningsdag-shirt-druk

4. koninklijke kledinglijn


Maak met jouw ScanNCut de mooiste Koningsdag ontwerpen op kleding. Om je op weg te helpen heeft Creaplot er een aantal voor je gemaakt. Wat heb je nodig?
Textielfolie
Transferpers of een strijkijzer
Een Brother ScanNCut Snijplotter

Snij met je ScanNCut snijplotter je patroon uit de folie. Leg deze op de gewenste plek op je kleding en druk met de juiste temperatuur de folie op je kleding. Zo heb jij een zelfgemaakt en supergaaf shirt! Dit kan natuurlijk met alle ontwerpen, maar in dit SVG pakketje hebben we alvast de koning, een kroon en een aantal leuke teksten meegegeven!

Koningsdag-speld

5. Koningsdag look met speldjes


Koningsdag vieren in stijl, met een hintje rood, wit en blauw is nooit verkeerd. Zelf koningsdag speldjes maken met vilt en linten is supermakkelijk en geeft hele toffe resultaten! Je kan als je wil natuurlijk ook papier of stof gebruiken. Wat heb je nodig?
veiligheidsspeld
Papier, vilt of stof en een lijn
Een Brother ScanNCut Snijplotter

Snij de vormen uit en maak ze aan elkaar vast met lijm, of naald en draad, voeg linten of knoopjes toe als je dat mooi vindt. Het bestand komt met een aantal verschillende vormen zodat je zelf een mooi ontwerp kan samenstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *