Boekenweek bij Creaplot, geschiedenis, gratis SVG’tjes en Pinterest!

Boekenweek
 Moeder de vrouw


Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek, met als thema Moeder de Vrouw! De Boekenweek wordt al sinds 1930 elk jaar georganiseerd, met als doel de rol van het boek in de samenleving te houden. Eigenlijk begon het daarbij met een boekje voor het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Uitgeversbond. Bijna elk jaar daarna werd een boekengeschenk uitgegeven. Zelfs in een van de oorlogsjaren 1941, dit boek werd echter op bevel van de Duitse bezetter uit de schappen gehaald. De jaren daarna verschenen bekende titels als De porselein tafel, De erfenis en Het theater, de brief en de waarheid. De boekenweek krijgt al sinds 1960 elk jaar een thema mee, en vanaf 1974 gebeurt dat zelfs jaarlijks met thema's als Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden, Het leven geschreven en Amsterdam.

Het boekenweek geschenk van dit jaar, Jas van Belofte is geschreven door Jan Siebelink. Je krijgt het boek tijdens de boekenweek bij de boekverkoper cadeau bij besteding van meer dan €12.50 aan Nederlandstalige boeken.

Tijdens de Boekenweek zijn er leuke acties, aangezien de NS de hoofdsponsor van de Boekenweek is kan je op zondag 31 maart gratis reizen op vertoon van het boekenweekgeschenk!

 


Boekenweek bij Creaplot


Aangezien wij hier bij Creaplot ook heel graag lezen en knutselen, hebben wij voor jullie een superleuke inspiratiepagina gemaakt! Deze Pinterestpagina heeft allemaal leuke ideetjes voor wat je met oude boeken kan doen, maar ook een aantal geweldig handige boekenleggers. Een aantal zijn gemaakt van papier, maar sommige zijn ook gemaakt van stof! Wist je dat je ook stof kan snijden met jouw Brother ScanNCut Snijplotter? Daarover hebben wij ook een nieuwe pagina, dus bekijk die ook zeker even! Daarnaast hebben wij twee gratis boekenlegger SVG'tjes die je zelf natuurlijk kan personaliseren om ze helemaal eigen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *