Hobby snijplotters vergelijken: Silhouette Cameo 3 en Brother ScanNCut

productvergelijken silhouette cameo 3 vs Brother ScanNCut

productvergelijken silhouette cameo 3 vs Brother ScanNCut

 

Wat is nou precies het verschil tussen de populaire hobby snijplotters?

Productvergelijking tussen de Silhouette Cameo (vanaf € 299,-), Brother Scanncut (vanaf € 269,-).

De Brother ScanNCut en de Silhouette Cameo zijn beide echte hobby plotters met beide zo hun goede eigenschappen. Deze hobby snijplotters kunnen gebruikt worden voor het maken van kaarten, scrapbooks, of bedrukken van textiel.

Net als de Silhouette cameo heeft Brother ook nog vele verschillende kits om leuke dingen te doen zoals werken met rhinestones, het maken van stempels of jouw eigen stickers. 

Bij de kits van Brother wordt ook nog eens een speciale GRATIS module geleverd. Deze module bevat nog extra ontwerpen en speciale toepassingen. Zo kan je bij de rhinestone module bijvoorbeeld zelf een vorm of tekst omzetten naar een rhinestone ontwerp.

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil nou is tussen de populaire snijplotters. En natuurlijk waarom wij voor onze machines hebben gekozen.

Voorheen verkochten wij zowel de Silhouette Cameo als de Brother ScanNCut. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen de Silhouette Cameo niet meer te verkopen.

We hebben hiervoor gekozen omdat de Brother ScanNCut een hogere kwaliteit en gebruiksgemak kan garanderen en wij deze voor een zachtere prijs kunnen aanbieden.

“De Brother ScanNCut snijplotters zijn sneller en nauwkeuriger dan de Silhouette Cameo”

Zo zijn de Brother ScanNCut snijplotters sneller en nauwkeuriger dan de Silhouette Cameo, zelfs nu de Cameo 3 de twee houders heeft.

Naast een hogere kwaliteit en gebruiksgemak is het standaard bijgeleverde pakket van de Brother ScanNCut snijplotters veel uitgebreider. Zo krijg je onder anderen een snijmat, mesje, meshouder, spatel, pelhaak, touchpen en een etui.

Ook komt de ScanNCut snijplotter standaard met een grote hoeveelheid lettertype en voorgeprogrammeerde ontwerpen (wel 600!). En dit allemaal al bij het instapmodel (CM300). De luxere modellen hebben zelfs nog veel meer opties.

Geen moeilijk software, gewoon scannen!

Bij de cameo en andere hobby snijplotters heb je  altijd een computer en (relatief lastige) software nodig om nieuwe ontwerpen te snijden.

Bij de ScanNCut snijplotters hoeft dit niet! Deze hebben namelijk, als enige snijplotter op de markt, een ingebouwde scanner.

De scanner kun je zowel gebruiken om gelijk te snijden, maar ook om iets in te scannen en uit een ander materiaal te snijden of te tekenen. Scan gemakkelijk een vorm of plaatje en de machine weet meteen waar hij moet snijden.

Mocht je toch aan de slag willen gaan met uw computer, geen probleem. Bij aanschaf van een Brother snijplotter krijg je gratis toegang tot een super gemakkelijk te gebruiken programma. 

Kortom de Brother ScanNCut series zijn sneller, nauwkeuriger, uitgebreider en gemakkelijker te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende ScanNCut uitvoeringen 

Direct naar de ScanNCut Snijplotters in de winkel. 

4 Comments

 1. Joop Leemans schreef:

  Zijn met de Brother ook rollen folie te gebruiken voor lange tekst regels.

  • Michiel van Noppen schreef:

   Dag Joop,

   Met de Brother ScanNCut SDX1000 of SDX1200 is het inderdaad mogelijk om stukken tot 180 cm vinyl te snijden.

 2. Vera Maus schreef:

  Grrr heb hier nu 2 Silhouette portrait staan opeens stuk pff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *