Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

 

Brother ScanNCut Mesjes en houders, welke gebruik ik?


Voor de Brother ScanNCut snijplotters zijn vier verschillende mesjes op de markt. Je vraagt je misschien soms wel eens af welk mesje je moet gebruiken voor welk materiaal en welk mesje bij jouw machine past. Speciaal daarvoor hebben wij dit superhandige blogje geschreven. Alles over de Brother ScanNCut mesjes en houders vind je in deze korte handleiding!


Standaard Mes voor Brother ScanNCut SDX

Standaard-automatisch-mesje-voor-brother-DSX-CADXBLD1

Houder Standaard Mes voor Brother ScanNCut SDX

Houder-dun-materiaal-automatisch-mesje-voor-brother-DSX-CADXBLDQ1

Standaard Automatisch Mes en Houder SDX


Het Standaard Automatisch Mes voor de Brother ScanNCut SDX is zoals de naam al doet vermoeden het standaard mes van de SDX machines. Dit mes en de houder is bij zowel de SDX1000 als de SDX1200 inbegrepen. Aangezien de SDX machines automatische mesjes hebben is het niet nodig om de druk op de houder met de hand in te stellen, de machine doet dit zelf. Met het standaard mesje kun je papier, vinyl, textielfolie, karton, foam, vilt, denim en dun leer snijden. Het mes snijdt materiaal van 0,1 - 3,0 mm.


Automatisch Mes voor Dunne Stof voor Brother ScanNCut SDX

Automatisch-Mesje-dun-materiaal-voor-brother-DSX-CADXHLDQ1

Houder Automatisch Mes voor Dunne Stof voor Brother ScanNCut SDX

Houder-standaard-automatisch-mesje-voor-brother-DSX-CADXHLD1

Automatisch Mes voor Dunne Stof en Houder SDX


Het Automatische Mes voor Dunne Stof voor de Brother ScanNCut SDX is voor het snijden van dunne stoffen zonder verstevigingsmateriaal. Dit mes en de houder zijn enkel bij de SDX1200 inbegrepen, wil je met je SDX1000 ook dunne stoffen snijden, dan kan je het mes en de houder altijd los aanschaffen.


Standaardmes voor de Brother ScanNCut CM

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Houder Standaardmes voor de Brother ScanNCut CM

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Standaardmes en Houder voor de Brother ScanNCut CM


Het Standaardmes voor de Brother ScanNCut CM series gebruik je wanneer je over een CM300, CM600, CM700, CM840 of CM900 beschikt. Creaplot verkoopt van deze machines enkel de CM300 en CM900, bij deze machines zit dit mesje en zijn houder altijd bijgeleverd! Dit mesje is perfect voor papier, vinyl, textielfolie en stof. Het is wel even belangrijk om, net als bij de SDX mesjes, vinyl en flexfolies met een scherp mes te snijden. Dit mes snijdt materialen met een dikte van 0,1 - 1,8 mm.

De Brother ScanNCut machines van de CM series hebben geen automatische mesjes, dit betekent dat je de snijdruk en diepte met de hand in moet stellen. Doe dus altijd in ieder geval één testsnede om er zeker van te zijn dat het materiaal goed gesneden is.


Mes Dik materiaal voor de Brother ScanNCut CM

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Houder Mes Dik materiaal voor de Brother ScanNCut CM

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Mes Dik Materiaal en Houder voor de Brother ScanNCut CM


Het Mes voor Dik Materiaal voor de Brother ScanNCut CM is geschikt voor de CM300, CM600, CM700, CM840 en CM900. Het mes en de houder zitten niet bij de machines inbegrepen. Dit mes gebruik je om karton, foam, vilt, denim en dun leer te snijden. Hou daarbij rekening met de maximale dikte die dit mes kan snijden, 0,5 - 1,5 mm.


Stifthouder

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Universele penhouder

Highlight – ScanNCut Mesjes en Houders

Stifthouder en Universele Penhouder


De Stifthouder voor de Brother ScanNCut is te gebruiken met de Stiften van Brother. Er zijn gekleurde stiften en uitwisbare stiften. Deze houder valt te gebruiken bij alle CM en SDX machines, maar is alleen bij de CM900 en de SDX1200 meegeleverd. Bij andere machines kun je ze los kopen.

Naast de Stifthouder is er ook een Penhouder! Deze houder geeft je de mogelijkheid om je eigen pennen te gebruiken voor het tekenen. Pennen van tussen de 9,6 en 11,4 mm in diameter passen hierin. Dunnere pennen kun je met een stukje tape eromheen gewikkeld vaak alsnog gebruiken.


Welk mesje gebruik ik voor welk materiaal, flowchart


Download hier deze flowchart
De download heeft ook links naar de productpagina's!

Flowchart_Mesjes_Gebruik_ScanNCut
 

Tip voor je mesjes!


Voor het snijden van vinyl en flexfolie is het erg belangrijk dat je een scherp mes gebruikt, anders trekt het mesje aan de folies. Omdat materialen als papier en karton mesjes sneller verslijten, is het handig om hiervoor twee aparte mesjes te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld je botte folie mesje nog best gebruiken als een papier en karton mes.

Tip: Schrijf met een stift op de mes kokertjes welke je waarvoor gebruikt om ze makkelijk uit elkaar te houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *