Maak jij jouw eigen opdrukken in slechts een kleur dan zijn er een aantal opties waarop je dit kunt doen. Bij het bedrukken van teksten logo’s en andere vormen kun je gebruik maken van een laserprinter, een snijplotter of een Sublimatie printer. Lees hieronder snel welke techniek het best bij jouw project past.

Welke druk techniek kan ik het best gebruiken?

Welke techniek het best bij jouw opdruk past is afhankelijk waarvoor je de kleding wilt gaan gebruiken en hoe het eindproduct eruit komt te zien. Zo geeft een geborduurd logo of tekst een zeer luxe uitstraling. En kan je met een borduurmachine stoffen voorzien van tekst die je niet met de andere technieken kunnen worden bedrukt. Denk bijvoorbeeld aan een badjas. Een opdruk met een laserprinter of snijplotter geeft weer een iets hippere uitstraling. Het ideale aan het bedrukken met een laserprinter is dat je hoeft te snijden en te pellen. Een opdruk met een snijplotter blijft echter wel langer mooi.

Afhankelijk van de techniek heb je ook een bepaald soort materiaal nodig om op het textiel te bedrukken. Zo gebruik je in combinatie met de snijplotter een flexfolie en bij de laserprinter de no-cut flex.

Textiel bedrukken met meerdere kleuren klik dan hier

Lees hieronder meer over de verschillende technieken en de benodigde materialen.1899 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10