Applicatie tape

Applicatietape

Applicatie tape
 

Applicatietape, ookwel transferfolie, is te gebruiken voor het overzetten van gesneden ontwerpen. Er zijn verschillende soorten applicatietape en soms kan het daarom lastig zijn om vast te stellen welke tape het beste is voor jou. Deze informatiepagina geeft meer info over de verschillende merken en kwaliteit transferfolie en voor welke toepassingen je de tape kunt gebruiken. Daarnaast laten we een aantal tools zien die uitermate handig zijn bij het aanbrengen van de applicatietape!

 

Wat is applicatietape?

 

Applicatietape is een soort tape die je kunt gebruiken om een gesneden sticker, of geprinte textielapplicatie over te zetten. De tape is ideaal voor als je verschillende losse onderdelen in je sticker hebt en deze allemaal op dezelfde plek wil houden bij het overzetten. Deze tape gebruik je dus bij het maken van stickers en geprinte textieltransfers. Je hebt deze tape dus niet nodig bij gewone flex en flock!

Soorten applicatietape


Hoe werkt applicatietape

 

Gebruik je gesneden en gepelde sticker, dus alleen wat je op gaat plakken zit nog op de backing.
Breng de transferfolie gelijkmatig aan over de gesneden sticker, gebruik hiervoor eventueel de spatel
Breng je sticker aan waar je deze wil hebben, zorg ervoor dat er geen bubbels onder de sticker zitten en ga een paar keer goed over de hele sticker heen zodat deze goed blijft zitten
Haal in een voorzichtige beweging het applicatietape van de sticker af

Applicatie tools

Vragen

Heb je na het lezen van deze informatiepagina over de applicatietape toch nog vragen of heb je opmerkingen over de pagina? Laat het ons weten! We zijn te bereiken via de mail, telefoon en Facebook!