Borduurmachines

Dit is de borduurmachines informatiepagina. Een borduurmachine kopen? Klik dan hier!

Een borduurmachine is eigenlijk een naaimachine die motieven, teksten en vormen kan borduren op vlakke stukken textiel. Het stukje textiel wordt opgespannen in een borduurraam. Dit borduurraam beweegt heen en weer onder de naald terwijl het garen een patroon in de stof maakt. Met een borduur machine kan je allerlei leuke projecten maken. Maak bijvoorbeeld mooie patronen op kussens, quilts, lampenkappen maar ook kleding en dekbedden.


Welke borduur machine heb je dan nodig?

Na een zorgvuldige en uitgebreide zoektocht hebben wij, voor jou, de Brother Innov-is NV800 en de Brother VR geselecteerd als de beste borduurmachines in prijs en kwaliteit. Lees hieronder welke borduurmachine het best bij jou past!


Groot werkgebied

Een Brother ScanNCut snijplotter is een volledig losstaande machine met een eigen display. [...]

Veel beweegruimte

De GCC expert 24 is een snijplotter ideaal voor de startende ondernemer of serieuze hobbyist. razend snel [...]

Benodigdheden

Een snijplotter is een machine die teksten, logo's en ontwerpen kan snijden uit verschillende materialen zoals [...]


Hoe werk ik met een borduurmachine in 5 simpele stappen.

Stap 1: selecteer een ontwerp

Laad jouw ontwerp in de borduurmachine via de USB Poort of gebruik een van de voorgeprogrammeerd motieven, teksten en vormen.

Stap 2 : selecteer het garen

Rijg het garen van jouw keuze gemakkelijk in de borduurmachine met het geavanceerde inrijg systeem.

Stap 3: span de stof

Span de stof met eventueel de stofversteviging of scheurvlies tussen het borduurraam. Probeer de stof zo strak mogelijk tussen het borduurraam te spannen.

Tip: Nadat je het borduurraam hebt dicht geklikt kan je de stof aan de randjes nog strakker trekken.

Stap 4: Laat de machine zijn werk doen

Bestaat jouw ontwerp uit meerdere kleuren, dan geeft de machine vanzelf aan wanneer je deze moet verwisselen.

Stap 5: Het ontwerp is klaar

Scheur in een beweging het overtollige scheurvlies weg en je bent klaar.

Borduursel


Brother Innov-ís NV800E Borduurmachine

Waarom zou ik voor de Brother – Innov-ís NV800E kiezen? De Brother innov nv800e is een snelle volledige borduurmachine. Deze borduurmachines zijn gemakkelijk te bedienen waardoor er niets meer in je weg staat om prachtige werkstukken te maken. Fleur je huis op door mooie geborduurde kussentjes, quilts of lampenkappen te maken. Kijk voor borduur inspiratie op onze inspiratiepagina.

Met het grote werkvlak van 160x260mm kan je gemakkelijk grote projecten maken. De borduurmachine komt standaard met 138 prachtige voorgeprogrammeerd motieven, 10 omkaderingen 14 omrandingen en 11 lettertypen. Liever een zelfgemaakt motief gebruiken? Geen probleem, door de USB-poort aan de zijkant van het apparaat kan je gemakkelijk zelf gemaakte patronen in de machine laden. Via de slimme kleuren display kun je gemakkelijk jouw patronen of lettertpen bewerkeninstellen. Ook herkent het geavanceerde systeem direct de kleuren van jouw ontwerp en geeft jouw de mogelijkheid deze nog te veranderen. Met de geavanceerde draadinrijger heb je met de nv800e nooit meer moeite met het inrijgen van draad. Kortom brother heeft echt zijn best gedaan om een hele complete slimme naaimachine neer te zetten.

Brother NV800-E

Brother VR Borduurmachine

De Brother VR is een totaal nieuwe slag borduurmachine. Deze borduurmachines stellen jou instaat om te werken met zeer geavanceerde mogelijkheden. Dit hobby model bied niet alleen allerlei professionele mogelijkheden maar is ook nog eens heel gemakkelijk te bedienen. Met de ingebouwde led-pointer zie je precies waar de naald de stof zal raken. Met het grote full-colour bedieningspaneel kan jij heel simpel de machine aansturen.

De Brother VR is ontzettend snel met zijn 1000 steken per minuut. En het mooie is dat dit niet ten kosten gaat van de borduur kwaliteit. Door het gemakkelijke inrijgsysteem bespaar je nog meer tijd die je weer kunt steken in jouw borduurwerken!

Kortom de VR is een bijna professionele borduurmachine die gemakkelijk te gebruiken is voor grote oplagen of voor de hobby. Nu met gratis borduurramen!

> Koop nu jouw Brother VR Borduurmachine!

Brother VR

Wat heb ik verder allemaal nodig bij borduren?

 Stofversteviging en scheurvlies

Bij sommige stoffen is het belangrijk dat je stofversteviging of een scheurvlies gebruikt.
Stofversteviging gebruik je wanneer de stof niet uit zichzelf op zijn plek blijft tijdens het borduren. Zo hebben stevige niet rekbare stoffen geen extra versteviging nodig. Of een stof versteviging nodig heeft is afhankelijk van de stugheid van de stof maar ook van het ontwerp. Stofversteviging plaats je onder de stof. Lees hieronder verder welke versteviging jij nodig hebt voor jouw project.

Heb ik stofversteviging nodig bij het borduren?

Als vuistregel kan je aannemen dat hoe dunner de stof is hoe stugger het versteviging materiaal moet zijn. Dikkere stoffen die zo geweven zijn dat er geen rek in zit, zoals borduurvilt, heeft bijvoorbeeld geen extra versteviging nodig.

Dunnere stoffen die wel rekbaar zijn, zoals T-shirts, sweaters of gebreide truien, hebben een speciale behandeling nodig. Het is belangrijk dat je deze rekbare stoffen verstevigd met een product dat goed aan de stof plakt. Dit zorgt ervoor dat de stof niet oprekt tijdens het borduren.

Welke stofversteviging je nodig hebt is ook afhankelijk van het motief dat je wilt borduren. Hoe de steken geplaatst worden op de stof heeft namelijk invloed op de kracht die deze op de stof uitoefent. Hoe meer kracht hoe sterker de versteviging moet zijn.

Je hebt een stugger verstevigings-materiaal nodig wanneer het ontwerp:

  • Veel steken per oppervlak heeft
  • Een groot ontwerp is
  • Lange satijnsteken heeft

Tip: Beter teveel verstevigen aanbrengen dan te weinig, een mislukt project is altijd jammer.

Ga snel naar onze winkel voor het aanbod in stofversteviging. Of lees verder over de benodigdheden bij borduren.

Heb ik scheurvlies nodig bij het borduren?

Scheurvlies is de stofversteviging die je gebruikt aan de bovenkant van de stof. Deze versteviging helpt ook mee dat de stof netjes op zijn plek blijft en niet beschadigd. Na het borduren kan je het overtollige materiaal gemakkelijk wegscheuren zonder dat er restjes achterblijven.

Heb ik software nodig bij het borduren?

De standaard patronen, teksten en dergelijke zijn meestal voldoende om mee te werken. Als je echter meer wilt en je eigen borduurbestanden wilt maken, heb je wel een software programma nodig. Wij hebben twee gemakkelijk programma's voor jouw Brother borduurmachines: PE Design Plus of PE Design 10.

Borduurmachine kopen? Ga snel naar de winkel!


Nog vragen?

Heb je nog steeds vragen neem dan contact met onze klantenservice op.